Οι… μπασκετμπολίστες της Αρσεναλ

Η πληγωμένη στο πρωτάθλημα Αρσεναλ (ήττα από την Μπόρνμουθ που της ψαλίδισε τα ποσοστά για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ) θα αναζητήσει γιατρειά απέναντι στη μόνιμα πληγωμένη και εξόριστη από τον πόλεμο Σαχτάρ.

Στις τέσσερις αναμετρήσεις τους, το 2000 και το 2010, τα χρόνια δηλαδή της μεγάλης ισχύος της ουκρανικής ομάδας, οι νίκες τους ήταν μοιρασμένες έχοντας το απόλυτο στις έδρες τους.

Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Μικέλ Αρτέτα είναι οι πολλές αποβολές των παικτών του. Φέτος μόνο έχουν δει την κόκκινη κάρτα τρεις ποδοσφαιριστές του, ενώ συνολικά, από τον Δεκέμβριο του 2019 που έχει αναλάβει τα Κανόνια, 18 παίκτες έχουν πάρει νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια, πέντε περισσότεροι σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα της σχετικής λίστας.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Μπόρνμουθ αποβλήθηκε ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

«Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να παίζουμε με δέκα παίκτες. Είναι ένα θέμα. Πρέπει να το επιλύσουμε, είναι ξεκάθαρο. Ο λόγος που έγινε δεν έχει σημασία», έλεγε χθες στους δημοσιογράφους ο Αρτέτα.

Η Μπόρνμουθ διέκοψε ένα σερί 17 αγώνων της Αρσεναλ χωρίς ήττα και ο Αρτέτα δεν κρύβει πως επιθυμία του είναι να ξεκινήσει από απόψε κιόλας ένα νέο γύρο παιχνιδιών χωρίς ήττα.

Στη συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Αρτέτα στάθηκε ο Μικέλ Μερίνο, ο οποίος αναφέρθηκε στο ύψος των παικτών της Αρσεναλ που μοιάζει με ομάδα μπάσκετ. Ο ίδιος έχει ύψος 1.90 μέτρα όπως και ο Καλαφιόρι και όπως είπε, όταν περπατά στα αποδυτήρια περνούν από δίπλα του ακόμα ψηλότεροι παίκτες, κάτι που δεν έχει συνηθίσει ακόμα.

«Μοιάζουμε με ομάδα μπάσκετ. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και χρειαζόμαστε μια δυνατή ομάδα. Η σωματική διάπλαση είναι σημαντική, πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Χρειάζεσαι ακόμα την τεχνική κατάρτιση, την τακτική, αλλά και τη νοοτροπία. Δεν αξίζει τίποτα αν είσαι ψηλός και δυνατός αλλά δεν έχεις πρόθεση να διεκδικήσεις την μπάλα», υπογράμμισε ο Μερίνο.