Μάρας: Τέρμα στον διχασμό της παροικίας

Έκκληση στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας να ψηφίσουν υπέρ της συμφιλίωσης έκανε με παρέμβασή του ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, Θεοφάνης Μάρας.

Όπως είναι ήδη γνωστό η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νότιας Αυστραλίας συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2μμ, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στο Olympic Hall, 288 Franklin Street.

Ζητήματα που καλούνται τα μέλη να εξετάσουν αλλά και να τοποθετηθούν είναι:

*Πρόταση τροποποίησης του καταστατικού με την προσθήκη άρθρων, που αφορούν την ακίνητη περιουσία της Κοινότητας

*Την αποχώρηση της κοινότητας από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αμερικής και Αυστραλίας και την συνεργασία της με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Όπως υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, τα προτεινόμενα μέτρα στοχεύουν στη διατήρηση της ανεξαρτησίας της Κοινότητας, την αποκατάσταση της ενότητας και την παροχή κανονικής εκκλησιαστικής κάλυψης υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την Δευτέρα με ανοικτή επιστολή του προς τα μέλη ο Θεοφάνης Μάρας αναφέρει:

«Αγαπητά Μέλη,

Ως πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, αισθάνομαι υποχρεωμένος να επικοινωνήσω μαζί σας σε αυτή τη κομβική στιγμή της ιστορίας μας.

Για 64 χρόνια, υπομείναμε διχασμό λόγω ενός σχίσματος που έχει αποδυναμώσει την κοινότητά μας και μας έχει απομακρύνει από τους ομογενείς μας εδώ στη Νότια Αυστραλία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο παρουσιάζεται μια κρίσιμη ευκαιρία να επουλώσουμε

αυτές τις πληγές, να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να αγκαλιάσουμε ένα μέλλον που ενώνει όλους τους Έλληνες στη Νότια Αυστραλία, ριζωμένο στην περήφανη κληρονομιά μας.

Αυτή η απόφαση είναι μεγαλύτερη από τον καθένα από εμάς.

Πρόκειται για την κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στις

επόμενες γενιές. Οι διαιρεμένες εκκλησίες μας δεν μπορούν να παρέχουν τη δύναμη, την αγάπη και την καθοδήγηση που χρειάζονται τα παιδιά μας και είναι άδικο να τους μεταφέρουμε αυτό το βάρος.

Ενώνοντας την Εκκλησιαστική και Πνευματική Ορθόδοξη πίστη μας, μπορούμε να τους δώσουμε μια ισχυρή βάση για να χτίσουν τη ζωή τους, με υπόβαθρο την πίστη, την κοινότητα και τον κοινό σκοπό, όπως κάθε οικογένεια.

Σας προτρέπω να παρευρεθείτε στη συνάντηση αυτού του Σαββατοκύριακου και να ψηφίσετε για να παύσει αυτή η διαίρεση μια για πάντα. Υποστηρίζω πλήρως τις προτεινόμενες προτάσεις και θα ψηφίσω ΝΑΙ σε όλα τα ψηφίσματα και τις προτάσεις που θα υποβληθούν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Ας δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί μαζί και ότι οι δεσμοί αγάπης και

πίστης είναι πολύ μεγαλύτεροι από οποιεσδήποτε διαφορές.

Ψηφίζοντας υπέρ, επιλέγουμε τη συμφιλίωση, τη δύναμη και ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και ευημερία.

Μαζί, μπορούμε να κλείσουμε αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο και να ξεκινήσουμε μια

νέα εποχή – μια εποχή όπου η Εκκλησία μας θα είναι ενωμένη, έτοιμη να

καθοδηγήσει και να γαλουχήσει τις μελλοντικές γενιές και όπου η κοινότητά

μας θα διεκδικήσει ξανά το ρόλο της ως η ενοποιημένη φωνή των Ελλήνων της

Νότιας Αυστραλίας.

Με εκτίμηση,

Θεοφάνης Μάρας”

The post Μάρας: Τέρμα στον διχασμό της παροικίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.