Διαφωνούν με την απαγόρευση των κινητών αλλά… δεν πάει στη διαδήλωση Φειδία η ΠΣΕΜ

Δεν πάει στη διαδήλωση Φειδία για τα κινητά η ΠΣΕΜ – Το κάλεσμα Ευρωβουλευτή και η «σκληρή» απάντηση του Υπουργείου Παιδείας

Στο κενό έπεσε το κάλεσμα του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου προς τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματα τους και να προσέλθουν σε διαμαρτυρία για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) εξέφρασε τη διαφωνία της για την εκδήλωση διαμαρτυρίας. που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 στη 13:00 στην πλατεία Ελευθερία, σημειώνοντας ωστόσο, παράλληλα, ότι ως οργανωμένο σύνολο μαθητών διαφωνούν με το μέτρο που εφαρμόστηκε.

Ποιες χώρες απαγορεύουν κινητά στα σχολεία: Φαινόμενο όχι μόνο κυπριακό, παγκόσμια η συζήτηση

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, «Η ΠΣΕΜ μόλις σήμερα ολοκλήρωσε τις εκλογές. Δεν κάναμε ακόμα συνεδρία για να δούμε τις επόμενές μας κινήσεις. Όμως ουδέποτε προσέγγισε την ΠΣΕΜ ο οποιοσδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα».

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ

«Η ΠΣΕΜ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΣΕΜ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΜΑΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΣΤΟΛΗ, ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ, Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.

ΘΙΞΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ , ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΣΕΜ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ».

Φειδίας προς μαθητές: Κάντε απεργία αύριο για τα κινητά

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου εξέφρασε την αντίθεση του για απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Προς αυτό το σκοπό κάλεσε τους μαθητές σε διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας, στη 1:00 το μεσημέρι.

Μάλιστα καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» υποστήριξε την άποψη του λέγοντας πως οι μαθητές φαίνεται πως έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους φυλακισμένους.

Σχολεία ή Φυλακές – Ποια η διαφορά; pic.twitter.com/Z18NJUkzG7

— Fidias Cyprus (@FidiasCyprus) October 21, 2024

Καταδικάζει το ΥΠΑΝ

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) καταδικάζει την προτροπή για διενέργεια διαδήλωσης από μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή την ψήφιση των Κανονισμών για περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση.

Οι εκπαιδευτικές πολιτικές διαμορφώνονται με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών/μαθητριών και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος.

Το ΥΠΑΝ διατηρεί ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων και των μαθητών/μαθητριών, τους/τις οποίους/οποίες καλεί να προσεγγίσουν το θέμα με ωριμότητα και υπευθυνότητα.