Πειθαρχική δίωξη κατά του ΠΑΟΚ και του υπεύθυνου ασφαλείας για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με αρκετή ένταση και έτσι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ανέλαβε… δράση για να διαλευκάνει όσα έγιναν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΠΟ σε ενημέρωσή της, ασκήθηκε δίωξη κατά του Δικεφάλου του Βορρά και του υπεύθυνου ασφαλείας της ΠΑΕ, Κυριάκου Γιαντσίδη, για υβριστική συμπεριφορά με έργο σε βάρος των θεατών.

«Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3 παρ.4, 4, 5 παρ. 1, 2 και 4, 6 παρ.3, 10 παρ. 1 περ. β΄, παρ. 5 περ στ΄ στοιχ. ii, 11 παρ.1, 2, 6, 14 παρ.2, 25 παρ.2 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ νομίμως εκπροσωπούμενης και β) του αξιωματούχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΤΣΙΔΗ Κυριάκο διότι στις 20-10-24 στον αγώνα (ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ) επέδειξε υβριστική συμπεριφορά με έργο σε βάρος των θεατών. Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3 παρ.4, 4, 5 παρ. 1, 2 και 4, 6 παρ.3, 10 παρ. 1 περ. β΄, παρ. 5 περ στ΄ στοιχ. ii, 11 παρ.1, 2, 6, 14 παρ.2, 25 παρ.2 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ», αναφέρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Απομένει να φανεί ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, μετά την απολογία του Δικεφάλου του Βορρά και του υπεύθυνου ασφαλείας της ΠΑΕ, Κυριάκου Γιαντσίδη για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.