O Φλικ απέναντι στο ποδοσφαιρικό του Εβερεστ

Οταν ο δήμιος υπερασπίζεται το θύμα του και στρέφεται κατά του πρώην αφεντικού του. Ο σουρεαλισμός στην εσχατιά του. Ο άνθρωπος που κατέστρωσε το σχέδιο για τη μεγαλύτερη ήττα που έχει υποστεί η Μπαρτσελόνα στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, το περίφημο 8-2 από την Μπάγερν, καλείται απόψε να υπερασπιστεί τους Μπλαουγκράνα απέναντι στους Βαυαρούς (MEGA 22.00).

Το ποδοσφαιρικό Βατερλώ της Μπάρτσα της 14ης Αυγούστου του 2020 στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας φέρει την υπογραφή του Χάνσι Φλικ. Βάσει της στατιστικής πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία της Μπάγερν, που όμως τώρα υπερασπίζεται τους Μπλαουγκράνα.

Σε 604 ημέρες που παρέμεινε στον πάγκο της, από τις 4 Νοεμβρίου 2019 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, η Μπάγερν κατέκτησε επτά τρόπαια, δηλαδή ένα κάθε 86 ημέρες και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη δε, σεζόν, ο Φλικ σάρωσε ό,τι τρόπαιο υπήρχε μιμούμενος την επιτυχία της Μπαρτσελόνα το 2009.

Ο Γκουαρντιόλα που ηγήθηκε της Μπάγερν τις διπλάσιες ημέρες από τον Φλικ (1.095), κατέκτησε τον ίδιο αριθμό τροπαίων (7) αλλά όχι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αβρότητες

Βεβαίως στην Μπάγερν δεν έχουν ξεχάσει τον Φλικ, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί αρκετές φορές ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Τούχελ.

«Ο Χάνσι Φλικ θα είναι πάντοτε ένας σημαντικός προπονητής στην ιστορία της Μπάγερν. Μαζί του πανηγυρίσαμε μια μοναδική χρονιά με έξι τίτλους η οποία θα μείνει για πάντα αξέχαστη», δήλωσε ο πρόεδρος του βαυαρικού κλαμπ Χέρμπερτ Χάινερ στη Merkur/tz με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση με την Μπάρτσα.

Ο Χάινερ θυμάται πως μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο το 2019 παρακάλεσε τον Φλικ να κατακτήσει η Μπάγερν τον τίτλο γιατί δεν ήθελε να συνδεθεί η πρώτη του χρονιά στο κλαμπ με την αποτυχία. Κατέληξε με την ευχή να πετύχει στην Μπαρτσελόνα, αλλά όχι όταν θα παίξει με την Μπάγερν. Οι Βαυαροί αποτελούν το «black beast» για τους Μπλαουγκράνα. Η τελευταία φορά που νίκησε η Μπάρτσα ήταν στις 6 Μαΐου του 2015. Εκτοτε μετρά έξι ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδια εκ των οποίων στα πέντε δέχτηκε τουλάχιστον τρία γκολ, ενώ υπάρχει και ο λεκές του 8-2 της Λισαβόνας.

Η Μπάγερν ρίχνει αλάτι στις πληγές της Μπάρτσα με βίντεο που ανέβασε στα social media από τις μεγάλες της νίκες στο Καμπ Νου. Η λεζάντα γράφει: «Ανυπομονώ για την Τετάρτη. Για να σας φτιάξουμε τη διάθεση ορίστε τα τελευταία μας γκολ στη Βαρκελώνη».

Σίγουρα ο Φλικ ξέρει τι θα πει απόψε στους παίκτες του πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση. Αλλωστε γνωρίζει την Μπάγερν σαν το εσωτερικό της παλάμης του, αφού πολλοί από τους παίκτες με τους οποίες συνεργάστηκε συνεχίζουν να φοράνε τα κόκκινα ενώ τους είχε και στην Εθνική Γερμανίας. Στόχος του Γερμανού είναι να πείσει τους παίκτες της Μπάρτσα πως το παρελθόν δεν έχει καμία σημασία, όπως άλλωστε το ανέφερε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Το παρόν είναι αυτό που μετρά. Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε το τι συνέβη στο παρελθόν, μπορούμε όμως να επηρεάσουμε το αυριανό παιχνίδι». Ο Γερμανός δεν νιώθει πως χρωστά κάτι στους φιλάθλους, μετά το ιστορικό 8-2 της Λισαβόνας.

Ενας από τους παίκτες που θα στηριχθεί για να σπάσει το αρνητικό σερί των έξι ηττών της Μπάρτσα από την Μπάγερν είναι ο αρχηγός της ομάδας του, ο Ραφίνια, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί για 100ο αγώνα με την μπλαουγκράνα φανέλα και θέλει να το γιορτάσει φυσικά με νίκη. «Θα γιορτάσουμε μετά, ελπίζω με νίκη. Οι τρεις βαθμοί θα είναι σημαντικοί για μας». Αναφερόμενος στο αρνητικό σερί που έχει η Μπάρτσα απέναντι στην Μπάγερν ο Ραφίνια είπε πως αυτό ανήκει στο παρελθόν, αν και θεωρεί πως είναι ντροπιαστικό για την ομάδα του.

«Ο στόχος είναι να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, τη Λα Λίγκα, το Κύπελλο. Εχουμε στο μυαλό μας να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε».

Την αγωνιστική του μεταμόρφωση την απέδωσε στη σιγουριά που του προσφέρει ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του. Ως αρχηγός «θέλω να μαθαίνω από τους βετεράνους, από τους νεότερους. Ξεκίνησα τη φετινή σεζόν με διαφορετική νοοτροπία».

Βεβαίως ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Λεβαντόφσκι που έχει δοξαστεί με τη φανέλα της Μπάγερν με τον διάδοχό του Χάρι Κέιν. Και οι δύο βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και ο καθένας για τους δικούς του λόγους θέλει να βγει νικητής αλλά και σκόρερ από την αποψινή αναμέτρηση.

Το αποψινό πρόγραμμα:

Αταλάντα – Σέλτικ, Μπρεστ – Λεβερκούζεν, Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ, Μπαρτσελόνα – Μπάγερν, Μπενφίκα – Φέγενορντ, Γιουνγκ Μπόις – Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας, Λειψία – Λίβερπουλ, Ζάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ.