Μόνο η Ρεάλ τέτοια ανατροπή!

Λάμψη Βινίσιους έξι ημέρες προτού παραλάβει την πρώτη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του. Με χατ τρικ του Βραζιλιάνου η Ρεάλ συνέτριψε με 5-2 την Ντόρτμουντ, η οποία προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο!

Μια εμφάνιση της Ρεάλ που γιγάντωσε ακόμα περισσότερο τον μύθο της και ταυτόχρονα καθιέρωσε τον Βινίσιους μεταξύ των μεγάλων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Βασίλισσα βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο από την Ντόρτμουντ για να απαντήσει εκκωφαντικά με πέντε γκολ στην επανάληψη, να φτάσει στη νίκη με 5-2 και να μετατρέψει τις αποδοκιμασίες σε χειροκροτήματα.

Οι Βεστφαλοί πέτυχαν δύο γκολ σε πέντε λεπτά (30′ – 34′) με τους Μάλεν και Γκίτενς, ενώ ο Κουρτουά απέτρεψε και τρίτο. Στην επανάληψη ο Αντσελότι ξεκίνησε τους ίδιους έντεκα κι αυτοί τον δικαίωσαν.

Σε διάστημα 108 δευτερολέπτων (60′ – 63′) οι Ρούντιγκερ και Βινίσιους ισοφάρισαν για να ακολουθήσουν τρία ακόμα γκολ με τον Λούκας στο 83′ και τον Βινίσιους στο 86′ και στο 90′ + 3′ μέσα σε αποθέωση.

Ηττα – σοκ της Γιουβέντους από τη Στουτγάρδη με 1-0, με τους Σουηβούς να χάνουν και πέναλτι. Σκόνταψε και η Παρί απέναντι στην Αϊντχόφεν (1-1) με τον Ντεμπελέ να αστοχεί από ιδανικές θέσεις.

Την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η Μίλαν επί της Μπριζ του Χρήστου Τζόλη. Οι Ροσονέρι επικράτησαν με 3-1 της βελγικής ομάδας με δύο γκολ του Ρέιντερς και τον Πούλισιτς να ανοίγει το σκορ με απευθείας χτύπημα φάουλ. Η Μπριζ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 40′ λόγω αποβολής του Ονιέντικα.

Το ανερχόμενο αστέρι της Μίλαν Φραντσέσκο Καμάρντα έγινε ο νεότερος Ιταλός που αγωνίστηκε στη διοργάνωση σε ηλικία 16 ετών και 226 ημερών και ο νεότερος στην ιστορία της Μίλαν. Θα μπορούσε να γίνει και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ αν δεν υπήρχε το VAR.

Ιστορική νίκη για την Τζιρόνα με 2-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Πρόκειται για την πρώτη νίκη της μικρής καταλανικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα γκολ πέτυχαν οι Γκουτιέρες και Χουάνπε.

Επίσης: Μονακό-Ερυθρός Αστέρας 5-1, Αρσεναλ-Σαχτάρ 1-0, Αστον Βίλα-Μπολόνια 2-0, Στουρμ Γκρατς-Σπόρτινγκ 0-2.