Μεγάλη τιμή για Παπαθανασίου

Μεγάλη τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την ελληνική ιστιοπλοΐα αποτελεί το γεγονός ότι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου είναι πλέον μέλος του συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Είναι μόλις ο δεύτερος έλληνας ιστιοπλόος στην ιστορία μετά τον αείμνηστο Γιώργο Ανδρεάδη που θα συμμετέχει στο συμβούλιο της World Sailing την τετραετία 2025-2028.

Ο έλληνας ολυμπιονίκης, που έχει τιμηθεί από τη ΔΟΕ με το βραβείο Fair Play, είναι από τους κορυφαίους έλληνες ιστιοπλόους με συμμετοχές σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, ολυμπιονίκης της Αθήνας και κάτοχος πολλών παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων. Προτάθηκε για τη Διεθνή Ομοσπονδία από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και για την εκλογή του ενεργοποιήθηκε η πανίσχυρη ΚΙΦΙ (Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας) που μέσα σε δύο εβδομάδες προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις και διεθνείς επαφές και πέτυχε την εκλογή του έλληνα ιστιοπλόου στο συμβούλιο της World Sailing. Σημαντική ήταν η συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, της ΕΟΕ και προσωπικά του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, καθώς και αρκετών ελλήνων πρεσβευτών κατά τόπους.

Γ. Λ