Δώρο γενεθλίων

Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια των 100 χρόνων του που συμπληρώνει αυτή τη σεζόν (τον Μάρτιο του 2025) έκανε ο Ολυμπιακός ONEX που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι στις κορυφαίες ομάδες του Champions League βόλεϊ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονταν δύο σετ, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κορόνα Μπράσοφ και το πέτυχαν, έστω και με φινάλε θρίλερ στο 2ο σετ.

Οταν προηγήθηκαν με 24-20 αλλά με τον Ισπανό Κολίτο στο σερβίς οι φιλοξενούμενοι με 5-0 προηγήθηκαν 25-24 και χρειάστηκε οι Ερυθρόλευκοι να σώσουν τρία σετ μπολ και με δύο μπλοκ του Τζούριτς να πάρουν το σετ (30-28) και την πρόκριση ενώ στη συνέχεια έκλεισαν και τον αγώνα επικρατώντας τελικά – και πάλι όπως και στη Ρουμανία – με 3-0 (25-23, 30-28, 25-23) κάνοντας το 3/3 στους ισάριθμους προκριματικούς γύρους.

«Ηταν ο πρώτος στόχος της χρονιάς και πλέον θέλουμε να σταθούμε καλύτερα από πέρυσι» τόνισε ο εκ των κορυφαίων των πρωταθλητών Αλεκ Παγένγκ (12π., 7/9 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), ενώ εξαιρετικός για μια ακόμα φορά ήταν και ο Ατανασίγιεβιτς (21π., 15/31 επ., 5 άσοι, 1 μπλοκ), με τον Τζούριτς να προσθέτει 9 πόντους.

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου γιατί τα κατάφεραν παρά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που είχαμε από τον πρώτο αγώνα. Στον όμιλο θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα» τόνισε ο ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού Αντρέα Γκαρντίνι.

Οι Πειραιώτες θα βρεθούν στον 2ο (από τους πέντε συνολικά) ομίλο και εκεί θα αντιμετωπίσουν την ιταλική Μόντσα, την τουρκική Φενέρμπαχτσε και τους Γκρίζλις Γκίσεν της Γερμανίας. Με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη κόντρα στη Μόντσα στις 14 Νοεμβρίου στην Ιταλία.

«Είναι σημαντική επιτυχία και η δυσκολία έγκειται ότι δεν είχαμε αγώνες στα πόδια μας παρά μόνο προπονήσεις παίζοντας σε αυτούς τους αγώνες των προκριματικών. Το κλειδί ήταν ότι ήμασταν πολύ σοβαροί αν και δεν ήμασταν 100% έτοιμοι. Σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια» υποστήριξε μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Μετά το ταξίδι στην Ιταλία, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί κατά σειρά στο «Μελίνα Μερκούρη» τους Γκρίζλις και έπειτα με τη Φενέρ.

Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται οι πέντε πρώτοι απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι πέντε δεύτερες ομάδες μαζί με την καλύτερη τρίτη όλων των ομίλων θα σχηματίσουν τρία ζευγάρια όπου θα παίξουν σε διπλούς αγώνες για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, οι τέσσερις εναπομείναντες τρίτες ομάδες των ομίλων θα συνεχίσουν στο CEV Cup.