Η Κελίφ στην επαγγελματική πυγμαχία

Το καλοκαίρι ήταν ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τη διαμάχη αναφορικά με το φύλο της. Η Ιμάνι Κελίφ, η χρυσή ολυμπιονίκης από την Αλγερία, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάνει το μεγάλο βήμα και στον κόσμο της επαγγελματικής πυγμαχίας. Η Κελίφ εξήγησε ότι η είσοδος στην επαγγελματική πυγμαχία δεν είναι μια απλή απόφαση, καθώς απαιτείται συνεχής σωματική και ψυχική προετοιμασία. Η ίδια τονίζει πως η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία είναι τα κλειδιά για την επιτυχία σε ένα άθλημα τόσο ανταγωνιστικό και απαιτητικό. Επίσης, αναγνωρίζει την υποστήριξη που έχει λάβει μέχρι σήμερα από την οικογένειά της, την προπονητική της ομάδα και το ευρύτερο κοινό, το οποίο πιστεύει στις δυνατότητές της. Η ίδια γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός στην επαγγελματική κατηγορία είναι έντονος, αλλά αυτό δεν την αποθαρρύνει. Αντίθετα, την κινητοποιεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να αναδείξει τις ικανότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Εχω προτάσεις»

Η ίδια τόνισε: «Σύντομα, θα μπω στον κόσμο της επαγγελματικής πυγμαχίας, έχω πολλές προτάσεις. Δεν έχω αποφασίσει πού θα μπω στην επαγγελματική πυγμαχία, αλλά πολύ σύντομα θα κάνω αυτό το βήμα.

Εμείς, ως Αλγερινοί, θα θέλαμε να δούμε το επίπεδό μας στον τομέα του επαγγελματισμού». Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχει δηλώσει ότι δεν θα αναλάβει την οργάνωση της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς κατάλληλη ομοσπονδία, και το άθλημα δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Αγώνων του Λος Αντζελες το 2028.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΙΑΣ