Η πρώτη κρίσιμη ευρωπαϊκή στροφή

Η σημερινή ευρωπαϊκή βραδιά για τις τρεις ελληνικές ομάδες που παίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να μας κάνει να ξεχαστούμε από όλα όσα είδαμε να διαδραματίζονται το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια και όλα όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες. Σε μια σεζόν που ξεχωρίζουν οι καλοί παίκτες και που το πρωτάθλημα παίρνει μια πολύ αμφίρροπη τροπή, σε μια χρονιά που οι «μικροί» έχουν αρχίσει για τα καλά να μπαίνουν στο… μάτι των μεγάλων και βλέπουμε πολλές εκπλήξεις, είναι ευκαιρία να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Και μόνο για ποδόσφαιρο. Αλλά με την πρώτη ευκαιρία είδαμε τα πράγματα να ξεφεύγουν. Ο Λουτσέσκου χειρονομούσε, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έβγαζαν επιθετικές ανακοινώσεις και το κλίμα έγινε τοξικό σε ένα ντέρμπι που μέσα στο γήπεδο είδαμε αμφίρροπο ματς και ωραίο θέαμα. Είναι κρίμα να μην ασχολούμαστε μονάχα με το αγωνιστικό των όσων είδαμε την Κυριακή.

Απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μάλμε, ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Τσέλσι και ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Πλζεν δίνουν πολύ σημαντικά παιχνίδια. Και είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε μόνο για ποδόσφαιρο. Αλλωστε οι φετινές Πέμπτες μας δίνουν αυτό το δικαίωμα, ενώ πια το ενδιαφέρον δεν είναι μονάχα συλλογικό, αλλά και συνολικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει σε υψηλότερες θέσεις στο Ranking και να βγάζει περισσότερες ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

H βραδιά όμως μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική και για τη συνέχεια. Γιατί πλέον θα μπούμε σε μια διαδικασία να βγάλουμε τα… κομπιουτεράκια, να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή τις βαθμολογίες σε μια ασυνήθιστη διαδικασία, αφού πρόκειται για ενιαία βαθμολογία όλων των ομάδων σε κάθε διοργάνωση. Η διαμόρφωση της κατάστασης θα μας δείξει ένα πρώτο μονοπάτι όσον αφορά το μέλλον και σίγουρα θα δείξει και στους συλλόγους τι θα πρέπει να κάνουν από την επόμενη αγωνιστική και έπειτα.