«Μου θυμίζει τον Πελέ»

Πολύ υψηλό αποδείχτηκε το τίμημα που χρειάστηκε να καταβάλει η Ρεάλ Μαδρίτης για την εντυπωσιακή ανατροπή και τη νίκη επί της Ντόρτμουντ με 5-2.

Μετά τα χαμόγελα και την αποθέωση του Βινίσιους για το χατ τρικ που πέτυχε, ενόψει μάλιστα και της απονομής (Δευτέρα) της Χρυσής Μπάλας, ήρθαν τα δυσάρεστα νέα.

Ο Ροντρίγκο που αποχώρησε τα τελευταία λεπτά και ο Τιμπό Κουρτουά αντιμετωπίζουν θέματα με τους προσαγωγούς τους με αποτέλεσμα να απουσιάσουν από το σαββατιάτικο clasico με την Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Υπολογίζεται ότι οι δύο παίκτες θα παραμείνουν εκτός δράσης για περίπου 2-3 εβδομάδες, χρονικό διάστημα όμως αρκετό για να τους στερηθεί η Ρεάλ στο πρώτο clasico της χρονιάς.

Υπάρχει όμως και ένα αισιόδοξο νέο για τον Κάρλο Αντσελότι: η επιστροφή στις προπονήσεις του Μπραχίμ Ντίαθ ο οποίος μάλλον θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ντέρμπι με την Μπάρτσα. Προς το παρόν όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον Βινίσιους, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο τον παρομοίασε με τον Πελέ.

Ο Γύπας αναφέρθηκε στον τρόπο που ο Βραζιλιάνος πέτυχε το πέμπτο γκολ της Ρεάλ. «Μου θύμισε τον Πελέ. Το πώς μπήκε στην περιοχή και αυτή η προσποίηση… μου θύμισαν τον Πελέ», είπε ο Μπουτραγκένιο, για να συμπληρώσει πως δεν υπάρχουν αμφιβολίες πως αξίζει τη Χρυσή Μπάλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κάρλο Αντσελότι: «Πιστεύω πως θα κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, αλλά όχι για ό,τι έκανε απόψε αλλά για ό,τι έκανε πέρυσι που μας βοήθησε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Ιταλός εξήρε επίσης την ικανότητα του Βινίσιους να κουβαλήσει στην πλάτη του την ομάδα. «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως αποτελεί σπάνιο φαινόμενο ένας παίκτης να έχει τέτοια απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο. Το πέτυχε με εντυπωσιακή ενέργεια και χαρακτήρα».

Μιλώντας στο TNT Sports Brasil ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς τόνισε πως αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι μπορεί να επιστρέψει την αγάπη που του έχει δείξει η ομάδα του, ο πρόεδρος και οι φίλαθλοι από τότε που ήταν μόλις 16 ετών. «Οταν ήμουν στο Ρίο ντε Ζανέιρο και τη Φλαμένγκο έκαναν τα πάντα για να με φέρουν εδώ και ήταν μια μακρά διαδικασία. Μέχρι σήμερα που πέτυχα το πρώτο μου χατ τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ μεγαλώνω σε κάθε παιχνίδι και κάθε χρόνο. Είμαι μόλις 24 ετών και ήρθα εδώ πολύ νωρίς. Μπορούσα να μάθω από τους καλύτερους. Αυτό με έκανε καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο παίκτη».