Νέο πρόγραμμα διαβάσματος για τους μαθητές του «Ελληνικού Σχολείου των Αγίων Αναργύρων»

Oι μαθητές και μαθήτριες του «Ελληνικού Σχολείου των Αγίων Αναργύρων» στο Oakleigh θα έχουν φέτος την ευκαιρία να επωφεληθούν από ένα νέο πρόγραμμα διαβάσματος που εντάχθηκε στο εν λόγω σχολείο, το οποίο βοηθάει εξατομικευμένα τους μαθητές/μαθήτριες, να βελτιώσουν και να ενισχύσουν την αναγνωστική τους ικανότητα.

Βάσει ερευνών, ένας καλός αναγνώστης έχει τη δεξιότητα να συνθέτει και να αναλύει συλλαβές, να επεξεργάζεται και να συνθέτει φωνήματα και να κατηγοριοποιεί λέξεις (Τζιβινίκου 2015).

Με άλλα λόγια, η βελτίωση και η ενίσχυση της αναγνωστικής ικανότητας συμβάλλει στην ευρύτερη καλλιέργεια των μαθητών/τριών, καθώς με αυτόν τον τρόπο έρχονται σε επαφή με καινούριο λεξιλόγιο και βαθμιαία με την έκθεση στον γραπτό λόγο, ο αναγνώστης οδηγείται στη βαθύτερη γνώση (Ouellette, 2006).

Οι μαθητές και μαθήτριές του σχολείου εξέφρασαν την άποψη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τους/τις έχει βοηθήσει να βελτιώσουν τις αναγνωστικές τους ικανότητες.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά του 2025.

The post Νέο πρόγραμμα διαβάσματος για τους μαθητές του «Ελληνικού Σχολείου των Αγίων Αναργύρων» appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.