Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο «Κρητικό Χωριό» της Μελβούρνης

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο «Κρητικό Χωριό», όπου περισσότεροι από 500 καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του και να παρακολουθήσουν την ομιλία του, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε παραδοσιακή κρητική μουσική από τους Γιώργο Σεβαστάκη, Γιώργο Βαρδάκη, Τόνυ Ηλιού καθώς και χορευτικά δρώμενα από την Παγκρήτια Χορευτική Ομάδα Νέων, την Παγκρήτια Χορευτική Ομάδα Μέσης Εκπαίδευσης και την Χορευτική Ομάδα Αδελφότητας Κρητών και Παγκρήτιων Ανώτερων.

H πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, κα Άργυρώ Μιχελάκη προσφέρει αναμνηστικό δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την επίσκεψή του στο «Κρητικό Χωριό»

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, συνόδευσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, τρεις Σεβασμιώτατοι από άλλες Πολιτείες της Αυστραλίας, η αδελφή Ιακωβή και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, κα Αργυρώ Μιχελάκη, καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους καλεσμένους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την επίσκεψή του στο «Κρητικό Χωριό», παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, μίλησε με υπερηφάνεια για την κρητική του καταγωγή και εξέφρασε την αίσθηση του ανήκειν που βίωσε στο «σπίτι των συμπατριωτών», αναφερόμενος στο «Κρητικό Χωριό».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι του δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστεί τη βραδιά με πολλούς Κρητικούς της Μελβούρνης, ενώ αναφέρθηκε και στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη ως Πατριάρχης, καθώς και στη στήριξη και συμμετοχή των Κρητικών Ιεραρχών στην Ιερά Σύνοδο.

Μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης προσέφεραν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ένα χειροποίητο παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι από τα Χανιά, με χαραγμένη στη λεπίδα του μία μαντινάδα, ως αναμνηστικό δώρο και ένδειξη ευγνωμοσύνης για την επίσκεψή του στο «Κρητικό Χωριό».

 

The post Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο «Κρητικό Χωριό» της Μελβούρνης appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.