«Θα τα ξαναπούμε»

«Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Πάντα θα πανηγυρίζω για τους Ερυθρόλευκους, τους συμπαίκτες, τους προπονητές μου και όλο το επιτελείο. Ειδικές ευχαριστίες στους προέδρους Αγγελόπουλους για την εξαιρετική σχέση και την κατανόηση της κατάστασής μου. Μόνο Θρύλος». Με αυτό το λιτό μήνυμα ο Φίλιπ Πετρούσεφ αποχαιρέτησε για φέτος τον Ολυμπιακό, αλλά παραμένει στα… ερυθρόλευκα, αυτά του Ερυθρού Αστέρα και με έλληνα προπονητή, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Οι Πειραιώτες έκαναν το χατίρι του 24χρονου φόργουορντ και χθες τον παραχώρησαν δανεικό στην ομάδα του Βελιγραδίου.

«Ο Φίλιπ Πετρούσεφ θα παίξει για τον Ερυθρό Αστέρα ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού και ειδικά τους αδελφούς Αγγελόπουλους για την κατανόηση της επιθυμίας για έναν μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα και περισσότερο χρόνο στο παρκέ» ήταν το μήνυμα από την πλευρά του μάνατζερ του παίκτη Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος είχε κινήσει όλη τη διαδικασία από το καλοκαίρι.

Ομως το θέμα του τραυματισμού του Μουσταφά Φαλ (υπήρχε ενδεχόμενο ακόμα και χειρουργείου που θα τον άφηνε εκτός για μήνες) και αργότερα και του Νίκολα Μιλουτίνοφ «πάγωσαν» κάθε εξέλιξη.

Η επιστροφή και των δύο και η (φανερή) δυσαρέσκεια του Πετρούσεφ για τον ρόλο που είχε στην ομάδα (δεν αποδεχόταν με τίποτα το να είναι συμπληρωματικός και ήθελε να έχει σημαντική συμμετοχή από την πρώτη στιγμή) άνοιξαν την πόρτα της εξόδου.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας τον έβγαλε από την επτάδα της Stoiximan GBL μετά την αδιάφορη εμφάνισή του στον αγώνα με την Εφές στην Πόλη και εκεί είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση με τον Σέρβο να είναι φευγάτος και τον Ερυθρό Αστέρα – υπό την πίεση και του τραυματισμού του Μπολομπόι – να επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα και τελικά να παίρνει το «ναι» του Ολυμπιακού.

¢ Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ έκανε το 3/3 στο FIBA Europe Cup, επικρατώντας άνετα με 82-66 της ουγγρικής Σόλνοκι στο Παλατάκι. Η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι είχε κορυφαίους τους Φόρεστερ (13 π., 4 ριμπ.) και Κρούζερ (15 π., 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ) ενώ στις εξέδρες βρέθηκε ο Αλεξ Αντετοκούνμπο που θα ντεμπουτάρει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

¢ Ο Προμηθέας παρά τους 25 πόντους του Γουόκερ ηττήθηκε 79-75 από τη Γαλατάσαραϊ στην Πάτρα και έπεσε στο 1-2. Εντός έδρας ήττα και για τον Αρη (που έχει πλέον 0-3 στο Αλεξάνδρειο και 1-4 στο σύνολο) στο Εurocup, καθώς λύγισε από τη σλοβενική Τσεντεβίτα Ολίμπια με 82-75.

¢ Νέα βαριά ήττα για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, που ηττήθηκε στο ΣΕΦ με 81-67 από την πρωτοπόρο τουρκική Μερσίν. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Λούμπλιν σήμερα (16.00) για το Εurocup.