Εύκολο βράδυ απέναντι στη Σζολνόκι για τον ΠΑΟΚ

Με εμφατικό τρόπο ο ΠΑΟΚ επικράτησε απόψε στο PAOK Sports Arena, για την 3η αγωνιστική του Europe Cup, της Σζολνόκι, με 82-66. Αποτέλεσμα με το οποίο διατήρησε το αήττητό του στον 9ο όμιλο της δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης της FIBA και έβαλε γερά θεμέλια για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της.

Αμυντική αποτελεσματικότητα, επιθετικός πλουραλισμός και όμορφες συνεργασίες, συνέθεσαν το σκηνικό για τον «Δικέφαλο», ο οποίος είχε κορυφαίο τον Ρόκι Κρούζερ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Πάλεψαν περισσότερο για την αδύναμη Σζολνόκι, η οποία παραμένει χωρίς νίκη στον όμιλο, οι Μπόγιαν Σούμποτιτς (21 πόντοι 10 ριμπάουντ), Φάρνταους Άϊμακ (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ ).

Ήττα στο… νήμα για τον Προμηθέα

 

Οι… λεπτομέρειες έκριναν την αναμέτρηση του Προμηθέα με τη Γαλατασαράι, η λήξη της οποίας βρήκε τους Αχαιούς με αρνητικό ρεκόρ στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League (1-2). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ηττήθηκε 75-79 στο «Δ. Τόφαλος», για την 3η αγωνιστική, με την τουρκική ομάδα να βελτιώνει το ρεκόρ της σε 2-1.

Με χαμένη τη μάχη των ριμπάουντ (25 έναντι 43), η ελληνική ομάδα έδειξε να χάνει την επαφή στην τρίτη περίοδο, όταν δέχθηκε επιμέρους σκορ 10-21 και βρέθηκε στο -13 (48-61 στο 30΄), αλλά βρίσκοντας το μακρινό σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο απάντησε με δικό της εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 25-10 για την ανατροπή (73-71 στο 38΄). Ο Ερνάντεθ κράτησε το προβάδισμα για τους Αχαιούς (75-73), αλλά ένα άστοχο τρίποντο των γηπεδούχων και ένα μίνι σερί 0-4 των Τούρκων έστειλε τη Γαλατασαράι στο +2 (75-77) στα 25΄΄ για τη λήξη. Ο Κοκσάλ φιλοδώρησε με μπλοκ τον Γουόκερ στο λέι απ της ισοφάρισης από τον Προμηθέα στα 14΄΄ και το φάουλ του Πέρι στον Λίβινγκστον έκρινε το ματς, με τον τελευταίο να διαμορφώνει από τη γραμμή των ελευθέρων βολών το τελικό 75-79.

Κορυφαίος των νικητών ο Τζόρντν Γουόκερ με 25 πόντους, εκ των οποίων οι 19 στην τέταρτη περίοδο, ενώ από τη Γαλατασαράι έλαμψε ο Γουίλ Κάμινγκς με 21.

«Αυτοκτόνησε» στην τελευταία περίοδο απέναντι στην Τσεντεβίτα Ολίμπια ο Αρης

Είχε «αέρα» 10 πόντων στο 31′ (64-54), ο Άρης κατάφερε, ωστόσο, να ηττηθεί απόψε στο Αλεξάνδρειο, για την 5η αγωνιστική του EuroCup, από την Τσεντεβίτα Ολίμπια με 82-75. Αποτέλεσμα που του έδωσε το τέταρτο αρνητικό «στραβοπάτημά του» στη διοργάνωση.

Κορυφαίοι για τους Σλοβένους- που δεν είχαν στον πάγκο, λόγω επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε εσχάτως, τον προπονητή τους Ζβένταν Μίτροβιτς, τον οποίο κάλυψε ο βοηθός του, Τζόρτζε Άντζιτς – ήταν οι Γιάκα Μπλάζιτς (19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντέβιν Ρόμπινσον (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Στοίχισαν τα 16 λάθη στον Άρη, για τον οποίο αγωνίστηκε για πρώτη φορά για φέτος ο Νέιτ Λαζέφσκι. Πάλεψαν περισσότερο για λογαριασμό του οι Βασίλης Τολιόπουλος (17 πόντοι, 3 ασίστ), Λάντερς Νόλεϊ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

BCL: Τρίτη ήττα για το Περιστέρι

 

Την τρίτη ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 8ο όμιλο του Basketball Champions League, υπέστη το Περιστέρι. Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη ηττήθηκε στις… λεπτομέρειες με 79-77 από την Μανίσα, επί τουρκικού εδάφους, με τους γηπεδούχους να διευρύνουν το αήττητο τους σε 3-0.

Το Περιστέρι ήταν ανταγωνιστικό από το πρώτο τζάμπολ και αξιοποιώντας την ευστοχία του, κυρίως από την περιφέρεια, βρισκόταν διαρκώς σε απειλητική θέση, απέναντι στην τουρκική ομάδα που κρατούσε το προβάδισμα λόγω της υπεροχής της στα ριμπάουντ. Ωστόσο, τα πολλά λάθη των γηπεδούχων (15) και η αστοχία τους από τα 6,75 (7/21 τρίποντα) έδωσαν την ευκαιρία στο σύνολο του Γιώργου Λιμνιάτη να σημειώσει στα 38΄΄ για τη λήξη την ανατροπή με λέι απ του Κόφι (76-77). Ο Μπέσον απάντησε άμεσα για το 78-77 και στη συνέχεια κυριάρχησε η… αστοχία για την ελληνική ομάδα, η οποία είδε αρχικά τον Πουλιανίτη να αστοχεί από πλάγια θέση και ακολούθως τον Πάπας (μετά από επιθετικό ριμπάουντ) να μη βρίσκει στόχο από τα 6,75… Το τελικό 79-77 διαμορφώθηκε από μία βολή του Σονσίρμα, μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Πάπας.

The post Εύκολο βράδυ απέναντι στη Σζολνόκι για τον ΠΑΟΚ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.