Σόου Παπακανέλλου και 5-0 επί της Κάλεφ Ταλίνα

Φεύγοντας χθες το απόγευμα από το αθλητικό κέντρο του Ρέντη είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού πήραν μαζί τους την ίδια απορία: «Αραγε πόσο έτοιμος είναι ο Αντώνης Παπακανέλλος να ακολουθήσει τα χνάρια του Χρήστου Μουζακίτη και του Μπάμπη Κωστούλα ως το rotation του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό». Μεταξύ μας; Οχι, άδικα. Κανονική παράσταση τους επιφύλαξε ο 19χρονος μεσοεπιθετικός στην επιστροφή των Ερυθρόλευκων σε περιβάλλον Youth League: Στο 5-0 επί της Κάλεφ Ταλίνα που μετέτρεψε προκαταβολικά τη ρεβάνς (6/11) της Εσθονίας σε τυπική διαδικασία και έβαλε την ομάδα του Ρομέν Πιτό με ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τι έβγαλε ο νεαρός άσος από το μαγικό καπέλο του; Δύο υπέροχες ασίστ σε έξι λεπτά (Γιουσούφ Ταϊγέ 36΄, Πασχάλης Τουφάκης 42΄) για να μπει το νερό της πρόκρισης στο αυλάκι πριν απ’ την ανάπαυλα. Και έπειτα ένα καταπληκτικό προσωπικό γκολ (56΄) με σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Σαν να βλέπεις – επί εβδομήντα λεπτά – άντρα να παίζει με παιδιά! Την ίδια στιγμή ο Γιουσούφ Ταϊγέ έκανε ντεμπούτο με doppietta (85΄) στη διοργάνωση και ο Παναγάκος (48΄) έγραφε και εκείνος το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ. Ολυμπιακός να τον πιεις στον ποτήρι, έτοιμος να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης σε μια σεζόν που όλοι θα θέλουν να τον νικήσουν.

Βαλμπουενά

Κέρδισαν το χειροκρότημα της κερκίδας οι πιτσιρικάδες του Ρομέν Πιτό. Και εκείνο του Ματιέ Βαλμπουενά που ήταν ανάμεσα σε όσους διάλεξαν να περάσουν το απόγευμά τους στον Ρέντη. Εγραψε τη δική του ιστορία σε φόντο ερυθρόλευκο (150 συμμ., 18 γκολ, 43 ασίστ, 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο) ο «Αστερίξ» που έκλεισε τα 40 τέλη Σεπτέμβρη. Παίζει πλέον για την Kαλλιθέα (7 συμμ., 1 γκολ) αλλά νιώθει σπίτι του τον Ολυμπιακό. Και ποιος ξεχνά ότι ο διευθυντής της ακαδημίας του κλαμπ, ο Ζοσέ Ανιγκό, είναι ο ποδοσφαιρικός του πατέρας; Εκείνος που του άνοιξε είκοσι ένα χρόνια πριν την πόρτα της Μαρσέιγ…

Ολυμπιακός: Γεωργακόπουλος, Καρκατσάλης (88′ Πλειώνης), Πρεκατές, Παναγάκος, Γιωτόπουλος (62′ Σιώζιος), Λιατσικούρας, Τουφάκης, Αλαφάκης (70′ Ρολάκης), Πνευμονίδης (62′ Λίγδας), Παπακανέλλος (70′ Φίλης), Γιουσούφ.

Κάλεφ Ταλίνα: Λίκερ, Κόλο, Καγιάρι, Τσερνγιάκοφ, Κιρτ (74′ Ούκιβι), Πάλου (86′ Κοραστέλιοφ), Σαλ Αλ Σαλέρ (60′ Τρούφελντ), Σουρόγκιν, Νίγκουλα (74′ Λέις), Γιούρισο (86′ Λασν), Λίβες.