Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι όταν αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν -και έτσι θα έπρεπε να είναι- κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής για πολλούς λόγους.

Κάποιοι από αυτούς είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, στην αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών και στην υγεία του σώματος από τον εγκέφαλό σας μέχρι το έντερο.

Δεν το τηρούν όλοι αυτό…

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν λαμβάνουν τις προτεινόμενες πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Μέρος αυτής της απομάκρυνσης ξεκινάει από… την αγορά των φρούτων και των λαχανικών. Γιατί ενώ οι περισσότεροι ξεκινάμε με τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να προκύψουν ορισμένες προκλήσεις.

Τα φρέσκα προϊόντα μπορεί να είναι ακριβά και χαλάνε γρήγορα (πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη τροφίμων και χρημάτων).

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι

Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε φρούτα και λαχανικά που στην πραγματικότητα δεν μας αρέσει να τρώμε.

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικά απλό, αλλά ένα βασικό μέρος ενός υγιεινού και βιώσιμου διατροφικού μοτίβου είναι η συμπερίληψη των τροφών που απολαμβάνουμε. Επιπλέον, το να αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά που δεν μας αρέσουν μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη τροφίμων, καθώς και σε σπατάλη χρημάτων.

Τα φρούτα και τα λαχανικά έρχονται σε τόσα πολλά διαφορετικά μεγέθη, σχήματα, χρώματα και γεύσεις. Αντί να προσπαθείτε και να υποφέρουμε τρώγοντας κάτι που δεν μας αρέσει, καλό είναι να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό μέχρι να βρούμε τα αγαπημένα μας.