Ο Πούτιν δεν διαψεύδει ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται στη Ρωσία

Νωρίτερα ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρουσίασαν για πρώτη φορά στοιχεία για χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο έδαφος της Ρωσίας – Χιλιάδες άλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε χιλιάδες στρατιώτες στη Ρωσία, δήλωσε ότι είναι δουλειά της Μόσχας να εφαρμόσει τη συνθήκη εταιρικής σχέσης με την Πιονγκγιάνγκ.

Ο Πούτιν δεν διέψευσε ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία.

Είπε ότι δεν είναι οι ενέργειες της Ρωσίας που κλιμάκωσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας τις δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο.

ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρουσίασαν για πρώτη φορά στοιχεία για χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο έδαφος της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Νότια Κορέα δηλώνουν ότι χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σταλεί στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν εκεί εκπαίδευση. Η Πιονγκγιάνγκ έχει απορρίψει τις «φήμες» αυτές ενώ η Ρωσία περιορίζεται σε υπεκφυγές.

Σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας, οι πρώτες επίλεκτες μονάδες των στρατευμάτων αναχώρησαν στις αρχές Οκτωβρίου για το Βλαδιβοστόκ και 3.000 Βορειοκορεάτες εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις της ρωσικής Άπω Ανατολής, φορώντας ρωσικές στολές.

Χιλιάδες άλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κάθε στρατιώτης θα λαμβάνει περίπου 2.000 δολάρια (γύρω στα 1.800 ευρώ) ανά μήνα, πάνω από τον μέσο ετήσιο μισθό στη Βόρεια Κορέα, και η Ρωσία στρατολογεί αυτή τη στιγμή διερμηνείς για να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες αυτούς στον χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Protothema.gr