Στη Ντόχα την Κυριακή ο αρχηγός Μοσάντ για συνομιλίες για απελευθέρωση ομήρων

Θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της CIA – Έκκληση στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ να καταλήξει σε μία συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθερωση των ομήρων

Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών εξωτερικού (Μοσάντ) Νταβίντ Μπαρνέα θα μεταβεί την Κυριακή στο Κατάρ για να συζητήσει για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ θα μεταβεί στη Ντόχα «για συνάντηση με τον επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς και τον Πρωθυπουργό του Κατάρ», δήλωσε το γραφείο του Νετανιάχου σε ανακοίνωση.

«Οι πλευρές θα συζητήσουν διαφορετικές επιλογές για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων», δήλωσε η ίδια πηγή.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Φόρουμ των Οικογενειών, η κυριότερη οργάνωση συγγενών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, απηύθυνε σήμερα έκκληση στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ να καταλήξει σε μία συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους, μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής νέων διαπραγματεύσεων με στόχο μία εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Ζητάμε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ να δώσει στην ομάδα των διαπραγματευτών κάθε εξουσία προκειμένου να καταλήξουν σε αυτήν τη συμφωνία. Ο χρόνος πιέζει για τους ομήρους», επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου το Φόρουμ, παροτρύνοντας «τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στη Χαμάς, ώστε να αποδεχθεί αυτήν τη συμφωνία και να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική καταστροφή».

Πηγή: ΚΥΠΕ