Ψάχνουν «διπλό» πριν από το ντέρμπι

Δυνατές δοκιμασίες απόψε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα μόλις δύο μέρες πριν απ’ το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης μετά το… ριπίτ του περσινού τελικού με τη Ρεάλ την περασμένη εβδομάδα στη Μαδρίτη, απόψε θα παίξουν και τον… ημιτελικό του περσινού φάιναλ φορ, αφού αντιμετωπίζουν στην Πόλη (20:45, Novasports 4) τη Φενέρμπαχτσε χωρίς Μήτογλου και Παπαπέτρου και με αμφίβολο τον Μάριους Γκριγκόνις.

«Θα έχουμε πρόβλημα στα φόργουορντ λόγω των απουσιών μας, όμως για αυτό ακριβώς έχουμε μεγάλο ρόστερ. Θα παίξουμε για να νικήσουμε» είπε ξεκάθαρα ο τεχνικός των Πράσινων Εργκίν Αταμάν που περιμένει την άνοδο του Κώστα Σλούκα: «Είχε και πέρυσι προβλήματα τραυματισμών που τον πήγαν πίσω. Είναι έμπειρος παίκτης που μέρα με τη μέρα θα βρει ξανά τον ρυθμό του. Για μένα είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην Euroleague και το έδειξε στο περσινό Final-4, που πήρε και το βραβείο του MVP» πρόσθεσε ο τούρκος τεχνικός που ξεκαθάρισε ότι θα ασχοληθεί η ομάδα του με τον Ολυμπιακό από το Σάββατο το πρωί.

Οι Ερυθρόλευκοι λίγο αργότερα απόψε στο Μόναχο (21.45 – Novasports Prime) αντιμετωπίζουν την Μπάγερν και ψάχνουν το πρώτο τους «διπλό» στη σεζόν μετά τις δύο ήττες στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τον Γουίλιαμ Γκος, ενώ στη Γερμανία την επομένη του αγώνα θα κάνουν και προπόνηση για το ντέρμπι.

«Είναι επικίνδυνο παιχνίδι. Αμυντικά ήμασταν πολύ μέτριοι στο παιχνίδι με την Εφές. Πρέπει να βελτιωθούμε αμυντικά, σε τομείς που υστερούμε μέχρι στιγμής, όπως το ριμπάουντ, το αμυντικό transition. Είναι πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Φυσικά και η προσθήκη κι άλλων παικτών που έρχονται σιγά – σιγά, μας βοηθάει και θα μας βοηθήσει» τόνισε ο κόουτς των Ερυθρολεύκων Γιώργος Μπαρτζώκας, που δεν θέλησε να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για τον Φίλιπ Πετρούσεφ, επισημαίνοντας απλά: «Του εύχομαι καλή τύχη. Ηταν δική του θέληση, γιατί θεωρεί ότι θα έχει σημαντικό ρόλο και χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτή τη στιγμή, έγινε πράξη».

Από την πλευρά του ο Μουσταφά Φαλ που έχει ενσωματωθεί για τα καλά στην ομάδα, παραδέχτηκε ότι συνεργάζεται άψογα με τον Μιλουτίνοφ, ενώ έκανε και μια πρόβλεψη για τον συμπατριώτη του Εβάν Φουρνιέ: «Θεωρώ πως θα είναι καθοριστικός για εμάς στη διάρκεια της χρονιάς. Θα πρέπει να βρει τον ρυθμό και τη φόρμα του, δεδομένου πως τα δύο τελευταία χρόνια δεν έπαιζε τόσο πολύ. Χρειάζεται να βρει τον ρυθμό του και ήδη βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι, οπότε στο φινάλε της σεζόν θα είναι το «κλειδί» για εμάς».