Σαρωτική πρεμιέρα

Το μήνυμα που εξέπεμψαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς στην πρεμιέρα τους στη σεζόν ήταν ξεκάθαρο. Φέτος θέλουν να φτάσουν ως το τέλος. Οι Σίξερς είναι από τους άμεσους ανταγωνιστές τους στην Ανατολική περιφέρεια. Φιλοδοξούν κι αυτοί να παλέψουν για τον τίτλο. Αλλά μέσα στη Φιλαδέλφεια το αφεντικό στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ήταν οι Μπακς. Νίκησαν με 124-109, με τον Γιάννη και τον Λίλαρντ να προσφέρουν ορισμένες σκηνές από τα προσεχώς.

Ο Γιάννης γέμισε τη στατιστική του με 25 πόντους, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής. «Αν βρεθούμε σε κατάσταση, όπως σήμερα, όπου στα τελευταία λεπτά ο αντίπαλος βάλει τους αναπληρωματικούς, θα αρπάξω την ευκαιρία και θα καθήσω στον πάγκο. Θα υπάρξουν παιχνίδια όπου θα παίξω 36-40 λεπτά, αλλά αν σε έναν αγώνα παίξω λιγότερο, είμαι εντάξει με τον εαυτό μου. Ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Δεν θα κλαίγομαι όπως παλιότερα», είπε δίνοντας κι ένα στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα τον χρησιμοποιήσουν οι Μπακς φέτος. Αν μάλιστα ο Λίλαρντ συνεχίσει να παίζει όπως χθες, αυτό θα είναι πιο εύκολο να γίνει.

«Οταν πάει εκεί που θέλει στο παρκέ, είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Οταν έχει την μπάλα, ο αντίπαλος πρέπει να διαλέξει το δηλητήριό του. Τον χρειαζόμαστε να είναι τόσο επιθετικός όλη τη σεζόν. Κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για όλους μας», είπε ο Γιάννης.

Οι Σίξερς πάντως δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Εμπίντ και τον Πολ Τζορτζ, οπότε δικαιολογούνται για τη μέτρια εμφάνιση. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ σκόραρε 25 πόντους με 31 σουτ.

Στο Λος Αντζελες οι Κλίπερς έκαναν εγκαίνια στο καινούργιο τους γήπεδο, αλλά τους τα χάλασαν οι Σανς. Με τον Ντουράντ να πετυχαίνει 25 πόντους και το σουτ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση η ομάδα του Φίνιξ νίκησε με 116-113 την παρέα του Τζέιμς Χάρντεν, που ήταν εξαιρετικός με 29 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, αλλά στο τέλος τα έκανε… θάλασσα. Αστόχησε στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας κι έχασε την μπάλα στην τελευταία επίθεση των Κλίπερς στο παιχνίδι.

Οι Μάτζικ επικράτησαν με 116-97 στο ντέρμπι της Φλόριντα των Χιτ με τον Μπανκέρο να σκοράρει 33 πόντους, ενώ οι Χόρνετς νίκησαν τους Ρόκετς με 110-105, καθώς ο ΛαΜέλο Μπολ παίζοντας για πρώτη φορά ύστερα από 10 μήνες έκανε… όργια (34π., 8ρ., 11ασ.).