Το Σίδνεϊ τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Επέτειος του «ΟΧΙ», που φέτος συμπίπτει με την 80ή επέτειο από το τέλος της κατοχής των Δυνάμεων του Άξονα στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα τιμηθεί σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία με μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο, οι οποίες διοργανώνονται από διάφορους οργανισμούς.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, στις 11 πμ., με μία τελετή κατάθεσης στεφάνων που θα διοργανώσει ο Δήμος Inner West.

Η τελετή θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Marrickville, μπροστά από το μνημείο της Φτερωτής Νίκης (Winged Victory).

Το πρωί της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου, θα τελεστεί δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern, και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον προαύλιο χώρο του ναού, όπου αναμένεται να παραβρεθούν αντιπροσωπείες από τα ορθόδοξα κολέγια του Σίδνεϊ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επετειακή δεξίωση/κοκτέιλ πάρτι της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας στη Λέσχη της Κοινότητας στη Lakemba (206-210 Lakemba Street), στις 7μμ.

Η AHEPA Νέας Νότιας Ουαλίας διοργανώνει επίσης μία εκδήλωση για την επέτειο, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου από τις 7.30μμ στην αίθουσα της AHEPA NSW στο Rockdale.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, σε συνεργασία με το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (AAIA), θα διοργανώσει ένα σεμινάριο στις 27 Νοεμβρίου, το οποίο αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων μνήμης για την Επέτειο του «ΟΧΙ».

Η ομιλία με θέμα, «Η τύχη των αρχαιοτήτων της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» (The Fate of the Antiquities of Greece During World War II), θα εκφωνηθεί από τον αναπληρωτή διευθυντή του AAIA, Δρ Σταύρο Πασπαλά, και θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, από τις 3μμ έως τις 5 μμ.

The post Το Σίδνεϊ τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.