Η Tupperware εξαγοράζεται από τους δανειστές της

Η εταιρεία που έγινε γνωστή για τα πλαστικά της τάπερ, η χρεοκοπημένη πλέον Tupperware Brands, συμφώνησε να πουληθεί σε ομάδα δανειστών έναντι 23,5 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και 63 εκατ. δολαρίων που αφορούν ελάφρυνση χρέους, ακυρώνοντας σχέδια για ανοιχτή δημοπρασία των περιουσιακών της στοιχείων.

Η εταιρεία αποθήκευσης τροφίμων και προϊόντων κουζίνας ανακοίνωσε τη συμφωνία σε ακρόαση πτωχευτικού δικαστηρίου στο Ντελαγουέαρ των ΗΠΑ. Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα προγραμματίσει σύντομα νέα ακρόαση για να εξετάσει την έγκριση της πώλησης, η οποία πιθανώς να βγάζει την εταιρεία από μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον, ανέφεραν παράγοντες της αγοράς στο Reuters.

Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα με χρέη 818 εκατομμυρίων δολαρίων. Τότε είχε ανακοινώσει προσπάθεια να βρει αγοραστή εντός 30 ημερών. Στη συνέχεια υπήρξε σύγκρουση μεταξύ των δανειστών της Tupperware, καθώς μερίδα αυτών επεδίωξε να διεκδικήσει τα περιουσιακά της στοιχεία μόνο για τους ίδιους.

Τελικά επετεύχθη συμφωνία που επιτρέπει σε μερίδα από δανειστές να αγοράσουν το εμπορικό σήμα της Tupperware και τις δραστηριότητές της σε πολλές βασικές αγορές, δήλωσαν οι δικηγόροι της Tupperware ενώπιον του δικαστηρίου. Οι δανειστές αυτοί, που τώρα παρουσιάζονται έτοιμοι να αποκτήσουν την Tupperware, περιλαμβάνουν την Alden Global Capital, τη Stonehill Institutional Partners και επενδυτικό γραφείο της Bank of America, σύμφωνα με το Reuters.

Μέση λύση

Πρόκειται για ντιλ που χαρακτηρίζεται ως μέση λύση αφού δίνει στους δανειστές τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ορισμένες διαγραφές χρεών, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει τη συγκέντρωση άλλου ποσού που η Tupperware μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει άλλα χρέη.

Πλέον, με βάση τα νέα σχέδια, η Tupperware αρχικά θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες αγορές συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Μεξικού, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κορέας, της Ινδίας και της Μαλαισίας. Στη συνέχεια σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία της σε ευρωπαϊκές και ορισμένες ασιατικές αγορές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η εταιρεία θα τερματίσει τις δραστηριότητές της σε άλλες αγορές όπου έχουν δημιουργηθεί μεγάλες υποχρεώσεις, δήλωσε επίσης η διευθύνουσα σύμβουλος Λόρι Αν Γκόλντμαν.

Η δημοτικότητα της Tupperware είχε αυξηθεί σημαντικά τη δεκαετία του 1950, αλλά τα τελευταία χρόνια υπέστη πτώση στις πωλήσεις και δεν μπόρεσε να μπει σε μεγάλα δίκτυα λιανικής για την πώληση των προϊόντων της.