«Έφυγα και ξανάρθα»: Η Μαρία Μπακοδήμου μιλάει πρώτη φορά για την περιπέτεια της υγείας της

Ήταν αρχές Οκτωβρίου, όταν μια εξέταση μετατράπηκε σε εφιάλτη για την Μαρία Μπακοδήμου. Στην αγαπημένη παρουσιάστρια, που είχε πάει στο νοσοκομείο για κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις, της χορηγήθηκε ένα φάρμακο που της προκάλεσε αλλεργικό σοκ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Τώρα, περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα, η Μαρία Μπακοδήμου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Στούνιο 4» και μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτεια υγείας της.

«Τώρα είμαι καλά, ευτυχώς. Δεν έχω συνέλθει ακόμα, καθώς το αλλεργικό σοκ είναι κάτι που κάνει τον οργανισμό να καταρρεύσει. Σιγά σιγά ανακτώ τις δυνάμεις μου» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ψυχολογικά με έχει ρίξει, μπορεί να είναι μετατραυματικό στρες. Γιατί φεύγεις και έρχεσαι. Όλο αυτό είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα σου, υπάρχω και δεν υπάρχω».

Η Μαρία Μπακοδήμου, στη συνέχεια, μίλησε για εκείνη την ημέρα. «Πήγα να κάνω μια εξέταση που έπρεπε να κάνω μέθη και όταν την πήρα δεν θυμάμαι τι έγινε μετά. Κατέρρευσα και συνήλθα 31 ώρες μετά στην εντατική. Ακόμα και πριν ξυπνήσω είχα την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Δεν θέλω να πω πράγματα που θα ακούσουν τα παιδιά μου, δεν ήταν εύκολο» τόνισε.

Μάλιστα, μίλησε και για τις στιγμές αμέσως όταν συνήλθε. «Τα κορίτσια στο χειρουργείο μου έλεγαν ότι έφυγα και ξανάρθα. Δεν θέλω να το συζητήσω το πώς είναι να φεύγεις, είναι πολύ δύσκολο» δήλωσε η Μαρία Μπακοδήμου και συνέχισε: «Και όταν ξυπνάς είναι μεγάλο το σοκ, αλλά και οι επόμενες ημέρες γιατί κάνεις μια σειρά από εξετάσεις για να δεις αν είσαι καλά».

Τέλος, δεν δίστασε να μοιραστεί αυτό που έμαθε από την περιπέτεια υγείας που είχε. «Κατάλαβα το πόσο εύκολα μπορείς να φύγεις ενώ είσαι γερός και προσέχεις τον εαυτό σου, τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι. Σέβεσαι τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Πάντα τα έκανα αυτά. Δεν είμαι άνθρωπος που αφήνομαι. Αλλά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα κι αυτό με σοκάρει».