Παναθηναϊκός vs Αρη ή Μορόν vs Τετέ;

Είναι ο Αρης αληθινός διεκδικητής του πρωταθλήματος; Θα αντέξει το βάρος μιας θέσης που αυτή τη στιγμή του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται και να ελπίζει σε κάτι που ουδείς μπορούσε έστω να ψελλίσει; Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο, εκεί που είναι και ο καθρέφτης της οποιασδήποτε ομάδας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Μάντζιου απολαμβάνει την έως εδώ πορεία της, προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα μαζί με τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ και όσοι κρατούν αρχεία δυσκολεύονται να βρουν πότε συνέβη τελευταία φορά αυτό. Υστερα από οχτώ αγωνιστικές να είναι στην κορυφή οι δύο Θεσσαλονικείς.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να μην ενθουσιάζει αγωνιστικά και πλέον καλείται να διαχειριστεί και ένα γεγονός που ξεπερνάει τον αθλητισμό. Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει αφήσει βαθιές πληγές σε όλο τον οργανισμό, το πρώτο ματς πρωταθλήματος μετά απ’ αυτό το τραγικό γεγονός έφερε τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ σε ένα ματς που και πάλι από πλευράς απόδοσης η ομάδα του Αλόνσο δεν ενθουσίασε. Αλλά αυτό που μετράει τούτη την ώρα ειναι οι νίκες, οι βαθμοί. Και το να μείνει ο Παναθηναϊκός μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Σαφώς και έχει μείνει σε αυτή, άλλωστε ήταν η ομάδα που ευνοήθηκε από τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής: εκείνος πήρε τρεις βαθμούς, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από έναν. Ο μόνος που κέρδισε ήταν ο αυριανός του αντίπαλος. Ο Αρης. Και οι Πράσινοι έχουν την ευκαιρία παίζοντας αύριο στην έδρα τους απέναντι στους Κιτρινόμαυρους να πάρουν άλλη μία νίκη και να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο.

Αν προσωποποιήσουμε το αυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου, τότε σίγουρα δύο είναι οι ποδοσφαιριστές που περισσότερο από κάθε άλλον μπορούν να μας απασχολήσουν.

Μόνιμος σκόρερ

Από τη μία ο Λορέν Μορόν, που την περασμένη Τετάρτη ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Αρη και αποτελεί τον πιο «καυτό» ποδοσφαιριστή και της φετινής Super League. Πρώτος σκόρερ πέρσι με 20 γκολ, έχει σημειώσει ήδη έξι στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος και είναι το απόλυτο βαρόμετρο για την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Ακης Μάντζιος. Τη στιγμή που ο Λορέν Μορόν έχει σκοράρει έξι φορές, οι τρεις επιθετικοί του Παναθηναϊκού μαζί έχουν μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό τους έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Ενα γκολ που σημείωσε ο Σπόραρ στο 1-0 του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό τη δεύτερη αγωνιστική. Ο Φώτης Ιωαννίδης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, δεν έχει σκοράρει ακόμα στο πρωτάθλημα και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τον Ντιέγκο Αλόνσο, ενώ χωρίς γκολ είναι και ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Με τους επιθετικούς του σε πτώση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, ο Παναθηναϊκός περιμένει πράγματα από τους παίκτες της πίσω γραμμής και έως τώρα αυτός που δείχνει περισσότερο απειλητικός από οποιονδήποτε άλλον είναι ο Τετέ.

Μόνιμη απειλή

Ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει τρία γκολ στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Καλλιθέα, Πανσερραϊκό και ΟΦΗ. Αλλά οι απειλές του δεν φαίνονται τόσο στα γκολ, όσο στις τελικές προσπάθειες που έχει έως τώρα. Δεύτερος στη σχετική λίστα μαζί με τον Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού, έχουν από 23 τελικές προσπάθειες στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές, δύο λιγότερες από τον κορυφαίο της λίστας Αμπουμπακάρι Κοϊτά της ΑΕΚ που έχει 25 μέχρι τώρα. Ακολουθεί και εδώ ο Μορόν του Αρη με 22. Γενικά ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που περισσότερο από τις άλλες θέλει να αναπτυχθεί και να απειλήσει με τα εξτρέμ της. Εκτός του Τετέ, που τον συναντάμε ψηλά σε στατιστικές κατηγορίες που αφορούν τις απειλές προς την αντίπαλη εστία, υπάρχει και ο Τζούρισιτς που ο Αλόνσο τον έχει καθιερώσει ως αριστερό εξτρέμ. Ο Σέρβος σκοράρει ένα γκολ ανά 3,3 τελικές προσπάθειες και είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Στέφαν Σβαμπ του ΠΑΟΚ, που έχει ένα γκολ ανά 2,8 τελικές προσπάθειες. Τρίτος και εδώ ο Λορέν Μορόν με ένα γκολ ανά 3,7 τελικές προσπάθειες.