Ο ΛεΜπρoν κατακτά (και) το Χόλιγουντ

Πριν από λίγες μέρες, πέντε αστέρια του ΝΒΑ βρέθηκαν μαζί στο Λος Aντζελες για μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση. Δεν ήταν ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου, ούτε μια συνάντηση προετοιμασίας, ούτε καν μια προπόνηση: ήταν μια «πρεμιέρα» του Netflix στο Egyptian Theatre, ένα εμβληματικό σινεμά που βρίσκεται στην καρδιά του Χόλιγουντ.

Δημιουργός και πάλι ο ΛεΜπρoν που έπειτα από επιτυχημένες σειρές αθλητικών ντοκιμαντέρ όπως το «Drive to Survive» (Formula One) ή το «Hard Knocks» (NFL), έρχεται με το «Starting 5» να κάνει ένα ακόμη κρίσιμο βήμα στην καριέρα του ως παραγωγός στον κόσμο των οπτικοακουστικών.

Κάνει μια συνεχή προσπάθεια στον χώρο μέσω της εταιρείας παραγωγής του Uninterrupted, η οποία αποτελεί μέρος της εταιρικής ομπρέλας της SpringHill Company που διευθύνει με τον συνεργάτη του Μάβερικ Κάρτερ.

Η σειρά «Starting 5» από το Netflix, η οποία έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες, εστιάζει στη ζωή πέντε κορυφαίων παικτών του NBA: ΛεΜπρον Τζέιμς, Τζίμι Μπάτλερ, Αντονι Εντουαρντς, Τζέισον Τέιτουμ και Ντομάντας Σαμπόνις. Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τους παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-24, αποτυπώνοντας όχι μόνο τη δράση εντός των γηπέδων, αλλά και τις προσωπικές τους στιγμές εκτός αυτών. Η σειρά προσφέρει μια εκτενή ματιά στις προκλήσεις και την καθημερινότητα των αστέρων του NBA, με έμφαση στη διαχείριση της ζωής τους εκτός γηπέδου. Για τον ΛεΜπρον, ως ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης στην ιστορία του NBA, η σειρά εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη δημοσιότητα, τον ρόλο του ως πατέρα και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που προκύπτουν εκτός του μπάσκετ. Ειδικά για έναν αθλητή που βρίσκεται στην 21η σεζόν του στο NBA, είναι σημαντική η εξέταση της φυσικής και ψυχολογικής προετοιμασίας που απαιτείται για να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ενας κι ένας

Ο Τζίμι Μπάτλερ, γνωστός για το πάθος και τη μαχητικότητά του στο γήπεδο, μέσα από τη σειρά αποκαλύπτει περισσότερες πτυχές του χαρακτήρα του, όπως η αφοσίωσή του στην οικογένεια και η προετοιμασία του για κάθε αγώνα με την ομάδα του, τους Μαϊάμι Χιτ.

Ο Αντονι Εντουαρντς είναι ανερχόμενο αστέρι των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και η σειρά καταγράφει την πορεία του και τον τρόπο με τον οποίο ισορροπεί την προσωπική του ζωή με τις απαιτήσεις του NBA. Ακολουθεί τα πρώτα βήματά του στην κορυφή του αθλήματος και την εξέλιξή του ως παίκτη. Ο Τζέισον Τέιτουμ, ο σταρ των Μπόστον Σέλτικς, δίνει μια βαθιά ματιά στη δική του καθημερινότητα, καθώς προσπαθεί να οδηγήσει την ομάδα του σε νέες επιτυχίες. Η σειρά επικεντρώνεται στις προπονήσεις, τους αγώνες, αλλά και στη σχέση του με την οικογένειά του.

Για τον Ντομάντας Σαμπόνις, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη ζωή του παίκτη των Σακραμέντο Κινγκς καθώς προσαρμόζεται στις συνθήκες και την πίεση που έρχεται με την ηγεσία μιας ομάδας και την προσπάθειά του να ανεβάσει τους «Βασιλιάδες» σε υψηλότερο επίπεδο.