Ο φτασμένος Εμπαπέ, ο διψασμένος Ντάνι Ολμο και το διαμάντι Γιαμάλ

Στα «μπαχαρικά» που κάνουν ακόμα πιο πικάντικη την αποψινή αναμέτρηση της Ρεάλ με την Μπάρτσα περιλαμβάνονται η πρώτη συμμετοχή σε clasico του Κιλιάν Εμπαπέ, ενός παίκτη που ζει και αναπνέει για τα μεγάλα παιχνίδια, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον  Ντάνι Ολμο που επίσης θα κάνει ντεμπούτο για την Μπάρτσα. Το «μπούκοβο» ωστόσο είναι ο Λαμίν Γιαμάλ. Το 16χρονο καχεκτικό και άγουρο ποδοσφαιρικά αγόρι, το δεύτερο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι μετά τον Μέσι, που ανακάλυψε η Μπάρτσα, τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στο στέμμα των Μπλαουγκράνα και απαιτεί τον σεβασμό που δικαιούται το ταλέντο του.

Το clasico αναβιώνει την αίγλη του γιατί δεν φείδεται σε πρωταγωνιστές. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι αυτή τη στιγμή ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός της Λα Λίγκα. Παρά τα 36 του χρόνια διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του έχοντας πετύχει 12 γκολ σε δέκα αγώνες και βέβαια είναι ικανός να κρίνει από μόνος του το clasico, όπως άλλωστε ο Βινίσιους, ο Εμπαπέ, ο Γιαμάλ αλλά και ο αναγεννημένος Ραφίνια που φορά πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Μπάρτσα.

Εχρισε σερί

Πέρυσι η Ρεάλ αναδείχτηκε νικήτρια και στα δύο clasicos, ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι αγώνες στο ισπανικό Σούπερ Καπ και στο Κύπελλο, η Βασίλισσα τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών επί της μεγάλης αντιπάλου της.

Συνολικά η Ρεάλ μετρά 79 νίκες, η Μπάρτσα 74, ενώ 35 clasicos δεν ανέδειξαν νικητή.

Ο Κάρλο Αντσελότι θέλει να χρησιμοποιήσει ως μπούσουλα για τον αποψινό αγώνα το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ, όταν η Ρεάλ κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ σε διάστημα μισής ώρας, ενώ η μεγάλη του αγωνία είναι να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης του πρώτου 45λεπτου.

«Πρέπει να μάθουμε απ΄όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα. Το δεύτερο ημίχρονο μας δίδαξε πολλά και μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική στιγμή για τη σεζόν», εξηγούσε ο Καρλέτο στους δημοσιογράφους μετά την εντυπωσιακή ανατροπή.

Από τα αξιοσημείωτα του clasico το λογότυπο των Coldplay πάνω στις φανέλες των παικτών της Μπάρτσα που απορρέει από τη χορηγική συμφωνία του καταλανικού κλαμπ με το Spotify. Η φανέλα κυκλοφορεί σε μόλις 1.899 κομμάτια (το έτος ίδρυσης του κλαμπ).