Είκοσι στρατιωτικούς στόχους λέει το Ισραήλ πως βομβάρδισε στο Ιράν

Είκοσι στρατιωτικούς στόχους λέει το Ισραήλ πως βομβάρδισε στο Ιράν – Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε τα πλήγματα

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε σήμερα τα ξημερώματα είκοσι στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ημέρες Απάντησης», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι βρίσκονταν στις επαρχίες της Τεχεράνης, του Χοζεστάν και του Ιλάμ. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στις αεροπορικές επιδρομές συμμετείχαν μαχητικά F-15, F-16 και F-35, που συνοδεύονταν από κατασκοπευτικά αεροπλάνα, ενώ κατά τη διάρκεια των πτήσεων πραγματοποιήθηκε εναέριος ανεφοδιασμός καυσίμων.

Axios: Το Ισραήλ ενημέρωσε το Ιράν πριν την επίθεση και το προειδοποίησε να μην απαντήσει

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε τρία κύματα. Αρχικά βομβαρδίστηκαν μονάδες της ιρανικής αεράμυνας και σταθμοί ραντάρ, ενώ στη συνέχεια στοχεύθηκαν εργοστάσια παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων και αποθήκες οπλισμού και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, ανακοίνωσε λίγο μετά τις 6 το πρωί ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, επισημαίνοντας ότι όλα τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επέστρεψαν στις βάσεις τους και ότι ενδέχεται να βληθούν πρόσθετοι ιρανικοί στόχοι εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της χώρας δεν μετέβαλε τις οδηγίες ασφαλείας προς τους Ισραηλινούς πολίτες, τονίζοντάς τους, ωστόσο, ότι οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση.

«Ημέρες Μετάνοιας»: Τι σημαίνει η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Ο ρόλος του Αμερικανικού παράγοντα
Τα αντίποινα ξεκίνησαν: Το Ισραήλ έπληξε «στρατιωτικούς στόχους» του Ιράν – Υποβαθμίζει και απειλεί η Τεχεράνη (video)
Eπίθεση εναντίον στρατιωτικών θέσεων από τα Υψίπεδα του Γκολάν και τον Λίβανο εξαπέλυσε το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε τα πλήγματα 

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν, προειδοποιώντας κατά οποιασδήποτε εξάπλωσης της σύγκρουσης στην περιοχή, την ώρα που το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με την παλαιστινιακή Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

 Ο Στάρμερ καλεί σε αυτοσυγκράτηση μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – «Να μην απαντήσει η Τεχεράνη»

“Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας καταδικάζει” τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν και επαναλαμβάνει “τη σταθερή του θέση απόρριψης της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή”, κάτι που “απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα χωρών και λαών” στη Μέση Ανατολή, επεσήμανε το σαουδαραβικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Χ.

Πηγή: ΚΥΠΕ