Έκκληση για ομαλότητα στη ξενοδοχειακή βιομηχανία εκφράζει ο ΠΑΣΥΞΕ

Καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να τηρήσουν υπεύθυνη στάση

Έκκληση για να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η ομαλότητα στη ξενοδοχειακή βιομηχανία εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να τηρήσουν υπεύθυνη στάση.

Βλέπει σήμερα τις συντεχνίες ο Παναγιώτου – Στο τραπέζι η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης

O ΠΑΣΥΞΕ εκφράζει την απογοήτευση του για την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου της ξενοδοχειακής βιομηχανίας να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο μεσολαβητικές προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίες απορρίφθηκαν από μέρους τους καθώς και ένα αίτημα για παράταση.

Όπως αναφέρεται, ο ΠΑΣΥΞΕ προσέγγισε από την πρώτη στιγμή με εποικοδομητικό τρόπο τις συζητήσεις, εγκρίνοντας έστω και οριακά την μεσολαβητική πρόταση, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας της βιομηχανίας αλλά και την εργασιακή ειρήνη. «Αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να επιδείξουν τον ίδιο σεβασμό που επιδείξαμε στον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων», προστίθεται.

Παράλληλα, ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να τηρήσουν υπεύθυνη στάση, σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος και τα μέλη του θα κάνουν τις ανάλογες ενέργειες για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες προκύπτουν από τα εξαγγελθέντα μέτρα για την προστασία του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

«Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η ομαλότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ