Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της 24χρονης Ειρήνης – Η εξαφάνιση και τα περιστατικά κακοποίησης

Στις συνθήκες τις οποίες βίωνε η οικογένιας της 24χρονης Ειρήνη Μπουρτζούκου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι είχαν σημειωθεί περιστατικά κακοποίησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από τους θανάτους βρεφών στην Αμαλιάδα, η 24χρονη και τα αδέρφια της είχαν κακοποιηθεί από τον πατριό τους. «Ζούσαν μια φρίκη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο περιστατικό

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» η πρώτη αναφορά στη δομή για την οικογένεια έγινε το 2015, όταν εξαφανίστηκε η μικρή Ειρήνη.

«Το πρώτο καμπανάκι ενός παιδιού που θέλει να πει κάτι είναι η εξαφάνιση. Το περιβάλλον του παιδιού δεν ήταν δύσκολο αλλά όταν είδα τι συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια. Το περιβάλλον σε αυτή την οικογένεια μόνο ως δύσκολο δεν μπορεί να περιγραφεί Οι αναφορές που έγιναν όταν γύρισε η τότε έφηβη μητέρα ήταν φρικτές και πολλές» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στη συνέχεια υπήρξαν καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2017.

«Ήταν τόσο έντονες οι αναφορές που στέλναμε κατεπείγουσα αναφορά στην εισαγγελία, που τη βάζουμε σπάνια. Τότε συνελήφθη ο σύντροφος, ο εισαγγελέας ζήτησε να φύγουν τα παιδιά και πάλι τα ίδια. Συνεχίστηκε το δράμα αυτών των παιδιών», συμπλήρωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο σύντροφος της μητέρας της Ειρήνης ήταν «ο κύριος παράγοντας του τεράστιου προβλήματος» και κακοποιούσε τα τρία παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο.

«Τα γνώριζαν οι αρμόδιοι, η πρόνοια είχε ενημερωθεί. Οι υπηρεσίες της πρόνοιας υπολειτουργούν. Όλοι γνώριζαν περιστατικά με λεπτομέρεια, περιστατικά – φρίκη, τα παιδιά είχαν εγκαταλειφθεί. Ήρθε πρόσωπο στο Χαμόγελο και πήγε το ίδιο στον εισαγγελέα για να πάρει την τότε έφηβη Ειρήνη προκειμένου να γλιτώσει από τη φρίκη που ζούσανε τα παιδιά», ανέφερε.

Ο ρόλος της μητέρας

Σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννόπουλο, η μητέρα των τριών παιδιών «ήταν εξαφανισμένη σε κάποια άλλη χώρα» και το πρόσωπο που ζήτησε να πάρει την Ειρήνη σπίτι του «νοιαζόταν για τα παιδιά που έβλεπε ότι ζούσαν σε ένα περιβάλλον καταστροφικό, δολοφονικό μπορώ να πω γιατί η ψυχή του παιδιού…».

«Δεν είναι μόνο να σκοτώσεις ένα παιδί με φυσικό θάνατο, είναι και η ψυχολογία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν αυτή την κατάσταση, τι περιμένεις να βγει από ένα παιδί;» πρόσθεσε.

«Τα παιδιά που έχουν προβλήματα με οικογένειες ψάχνουν να βρουν φροντίδα κάπου αλλού. Η φροντίδα κάπου αλλού ήταν σε περιβάλλον άρρωστο και επικίνδυνο. Έτσι φέρνει το ένα το άλλο και το παιδί οδηγήθηκε σε κατάσταση φρίκης», κατέληξε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.