Το 3ΧΥ γιόρτασε τα 30 χρόνια από το ξεκίνημά του

Με έναν εντυπωσιακό χορό, το βράδυ του Σαββάτου, ο ραδιοφωνικός σταθμός 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς γιόρτασε την 30η επέτειο από την ίδρυσή του.

Στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα του Κρητικού Χωριού της Μελβούρνης, παρευρέθηκαν πολυάριθμοι ομογενείς. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι παροικιακών σωματείων.

Την πολιτειακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ομογενής Εργατικός βουλευτής Nick Staikos (Parliamentary Secretary to the Premier and Parliamentary Secretary for Multicultural Affairs) και το πολιτειακό Φιλελεύθερο κόμμα, ο David Davis o οποίος είναι και σκιώδης υπουργός (Shadow Minister for Energy, Affordability and Security, Shadow Minister for the SEC και Shadow Minister for the Arts and Creative Industries).

Παρευρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης που εκπροσωπούσε και το Victorian Multicultural Commission, o πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας και πρώην πολιτειακός υπουργός κ. Φάνος Θεοφάνους κ.α.

Χρέη τελετάρχη εκτέλεσε ο Γιάννης Παγάνης (βασικό στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού) ο οποίος εκτός των άλλων παρουσίασε και τους περισσότερους από τους εκφωνητές και παρουσιαστές που με την σειρά τους είπαν λίγα λόγια για την ραδιοφωνική εμπειρία τους στο 3ΧΥ.

Ο Σπύρος Αλατσάς (δεξιά) αναγνωρίζει την προσφορά αυτ’ων που υπηρετούν τον σταθμό εδώ και 30 χρόνια.

Επίσης ο γενικός διευθυντής του σταθμού Σπύρος Αλατσάς αναγνώρισε και τίμησε αυτούς που υπηρέτησαν ή υπηρετούν το 3ΧΥ στα τελευταία 30 χρόνια όπως είναι η Ρένα φραγκιουδάκη, ο Νίκος Λούπος, η Μαίρη Τσιμικλή, ή Έφη Ατζιάρη, ο Δημήτρης και η Μαίρη Τσαμπασίδη, Αγγελής Καλοδούκας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Τάσος Σταθόπουλος, Γιάννης Βυθούλκας κ.α.

Στην ομιλία του, ο ιδιοκτήτης του σταθμού, Χάρης Σταμούλης, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο όραμα του αείμνηστου πατέρα του, Σπύρου Σταμούλη, να δημιουργήσει έναν 24ωρο ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό.

«Και όταν δόθηκε η ευκαιρία, το όραμα έγινε πράξη. Και μάλιστα φανατικός πατριώτης όπως ήταν, επέλεξε την 28η Οκτωβρίου ως την πρώτη μέρα για να λειτουργήσει ο σταθμός», είπε ο Χάρης Σταμούλης ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε το προσωπικό και την διεύθυνση που έφθασαν το 3ΧΥ εδώ που είναι σήμερα, αλλά και την παροικία για την στήριξη της.

Συγκινημένος και ο διευθυντής Σπύρος Αλατσάς, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και την Ομογένεια, υπογράμμισε ότι ο σταθμός αποτελεί «μοναδική συντροφιά» για πολλούς ομογενείς, ενημερώνει και ψυχαγωγεί την παροικία, στηρίζει ερανικές εκδηλώσεις της και βασικά την «ενώνει» ενώ αναφέρθηκε και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό επανένωσης ομογενών μετά από δεκαετίες.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε η ορχήστρα «Αναγγένηση» ενώ εμφανίστηκαν και τα χορευτικά συγκροτήματα «Πήγασος», «Μανασής» και της Παγκρητίου Αδελφότητας σε παραδοσιακούς χορούς.

Με την σειρά του ο «Νέος Κόσμος» συγχαίρει την διεύθυνσή και το προσωπικό του 3ΧΥ για την 30η επέτειο από το ξεκίνημα του σταθμού και εύχεται να συνεχίσει με επιτυχία και στο μέλλον.

The post Το 3ΧΥ γιόρτασε τα 30 χρόνια από το ξεκίνημά του appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.