Σοκ στις Σέρρες για την ΑΕΚ, 1-0 ο Πανσερραϊκός – H Ένωση έπεσε σε… αγέλη λιονταριών

Ο Πανσερραϊκός είχε νικήσει για τελευταία φορά την ΑΕΚ τον Μάρτη του 1991, όταν είχε επικρατήσει 1-0 με πέναλτι.

Η ιστορία επαναλήφθηκε 33 χρόνια αργότερα με τον ίδιο τρόπο, καθώς τα «Λιοντάρια» επιβλήθηκαν 1-0 της Ένωσης στις Σέρρες, ξανά από την άσπρη βούλα.

Μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του Χουάν Φεράντο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και πρώτη στην έδρα τους για φέτος, που σημειώθηκε με τους Σερραίους να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 27ο λεπτό. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν γι΄ άλλη μια φορά αναποτελεσματικοί και γνώρισαν τη δεύτερη ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Με τις δύο ομάδες να «ψάχνονται» στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 21΄ που καταλόγισε από υπόδειξη του VAR o Τσιάρας, σε τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Ο πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Στρακόσα κι άνοιξε το σκορ στο 23΄ με το πέμπτο τέρμα του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια και συνολικά έκτο, φτάνοντας τον Μορόν στην πρώτη θέση.

Η χαρά των Σερραίων, ωστόσο, κράτησε λίγο, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα η αρχική κίτρινη κάρτα στον Τέρζιτς για μαρκάρισμα στον Λαμέλα αναβαθμίστηκε σε κόκκινη, ξανά με on field review. Κι ενώ η Ένωση ακόμα δεν είχε συνέλθει από το 0-1, στο 34΄ έλειψε μόνο η τύχη από τον Μπετανκόρ για να διπλασιάσει, καθώς το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.

Από το σημείο εκείνο και ύστερα η συνάντηση μετατράπηκε σε μονόλογο και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό των γηπεδούχων. Στο 35΄ ο Γκουγκεσασβίλι έκανε φανταστική απόκρουση σε σουτ του Λαμέλα μέσα από την περιοχή και στο 43΄ η κεφαλιά του Πιερό έφυγε λίγο άουτ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Αλμέιδα να επιτίθενται κατά κύματα κι εκείνους του Φεράντο να αμύνονται μαζικά.

Ο τεχνικός της Ένωσης πέρασε Πινέδα και Μαρσιάλ αποσύροντας Μουκουντί και Χατζισαφί κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του και στο 51΄ ο Γκουγκεσασβίλι πρόλαβε τον Περέιρα. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ασφυκτικά, έφτασαν το 72% σε κατοχή αλλά κλασική ευκαιρία δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν.

Στο 73΄ ο Μαρσιάλ μπήκε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο αλλά ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία, ενώ ο ίδιος είχε μια κεφαλιά μόλις άουτ στο 81΄ και στο επόμενο λεπτό ο Μαρσιάλ τελείωσε άσχημα τη φάση.

Η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 85ο λεπτό, όταν στην προσπάθεια του Πιερό ο Γκουγκεσασβίλι βρήκε την μπάλα, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Στο 88΄ ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση, σε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, αυτή τη φορά, ενώ στο 90΄+3 στην κεφαλιά Βίντα η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή!

Μετά το ματς ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην κάμερα της NOVA και στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του Δικεφάλου, ενώ εξέφρασε την απογοήτευση του για το νέο αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας του.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος από την ήττα. Υπάρχουν πολλές αναλύσεις που μπορούν να γίνουν, που κουράζει αυτό. Στεναχωριέμαι πολύ για τον κόσμο, που πάντα μας ακολουθεί. Δύσκολο να κερδίζεις έτσι.

Ήμασταν ανταγωνιστικοί, μπορούσαμε να σκοράρουμε. Πρέπει να συγχαρούμε τον αντίπαλο. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εκεί σε κάποιες περιπτώσεις», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ. Στις Σέρρες ταξίδεψε και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος ο οποίος μετά τον αγώνα στάθηκε στην παρουσία του κόσμου.

«Σήμερα, άσχετα από οτιδήποτε άλλο, η ομάδα μας δεν προσέφερε στους φιλάθλους της αυτό που τους άξιζε… Ειδικά σε αυτό το παθιασμένο υπέροχο κοινό, 600 χλμ μακριά από το Ναό μας…», ανέφερε ο Μάριος Ηλιόπουλος στη δήλωσή του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

ΚΟΚΚΙΝΗ: 27΄ Τέρζιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπετανκόρ, Τομάς – Χατζισαφί, Περέιρα, Βίντα

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75΄ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75΄ Κάπτουμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46΄ Καρασαλίδης), Τομάς (90΄ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75΄ Σαλαζάρ).

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46΄ Πινέδα), Χατζισαφί (57΄ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70΄ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70΄ Ελίασον), Πιερό.

Ισόπαλο το ντέρμπι της Στερεάς

Η ισοπαλία έχει γίνει «δεύτερη φύση» στον Λεβαδειακό, που μία εβδομάδα μετά το έπος στο Φάληρο, όταν απέσπασε το βαθμό από τον Ολυμπιακό επιστρέφοντας από το 0-2, απόψε επανέλαβε το ίδιο αποτέλεσμα και σκορ (2-2) στην έδρα του απέναντι στη Λαμία.

Η ομάδα της Λιβαδειάς παραμένει χωρίς νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα καθώς είναι αξιοσημείωτη η αδυναμία της να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σήμερα βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα «αποδυτήρια», ανέτρεψε την κατάσταση, προηγήθηκε αλλά γι΄ άλλη μια φορά δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους «πράσινους» ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με ένα συρτό και όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ του Φουρτάδο που ξεγέλασε τον Γκροφ, εν μέρει δικαιολογημένα καθώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο.

Η συνέχεια ωστόσο ως το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Όζμπολτ στο 13΄ (τακουνάκι που απέκρουσε ο Κόστιτς), ενώ στο 20΄ ο Τσοκάι ανάγκασε τον γκολκίπερ της Λαμίας σε σπουδαία επέμβαση για να βγάλει το σουτ που επιχείρησε ο Αλβανός μέσος από τα 30 μέτρα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πεντρόζο ανατράπηκε εντός της περιοχής από τον Ραντόνια, ο Παπαπέτρου έδειξε πέναλτι (επιβεβαιώθηκε και με το VAR) και ο Όσμπολτ εκτέλεσε εύστοχα στο 25΄ για το 1-1.

Με τον αγώνα να έχει πολύ καλό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή με νέο πέναλτι, το οποίο αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Ρόμο στο 58΄ και είχε κερδίσει δύο λεπτά νωρίτερα ο Ζίνι από τον Γκοτζαμανίδη, όπως είχε κάνει και την περασμένη Κυριακή με τον Ντόη.

Η Λαμία δεν πτοήθηκε πάντως και στο 71ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με τον Λέικ, με τον Φουρτάδο από σκόρερ να γίνεται δημιουργός αυτή τη φορά περνώντας μια έξοχη ασίστ με εξωτερικό φάλτσο στον σκόρερ κι εκείνος να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσοκάι, Λαμαράνα, Πεντρόζο – Φουρτάδο

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Λιάγκας, Λαμαράνα (54΄ Βήχος), Όζμπολτ (54΄ Ρόμο), Τσοκάι, Μορέιρα (69΄ Πλέγας), Γιαννιώτας (54΄ Ζίνι), Κατρής, Πεντρόζο, Μπάλτσι (83΄ Κωστή), Τσάπρας.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Γκοτζαμανίδης, Γιαννούτσος, Σιόβας, Ραντόνια, Ρινγκ (85΄ Σαραμαντάς), Νούνιες, Μπίκοφ (76΄ Δοϊρανλής), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (64΄ Λέικ), Αθανασακόπουλος (46΄ Γκουίντο).

Φρένο από τον Βόλο στο «εξπρές» του Παναιτωλικού

Ο Παναιτωλικός δεν κατόρθωσε να δώσει συνέχεια στην ξέφρενη πορεία των τελευταίων εβδομάδων, καθώς ο Βόλος τον υποχρέωσε εντός έδρας ήττα (0-1) με γκολ από πέναλτι στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων (!), στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Ένα αποτέλεσμα που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο μειονέκτημα με το οποίο υποχρεώθηκαν να παίξουν οι Στερεοελλαδίτες από το 26ο λεπτό, όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο. Κατά συνέπεια ο Παναιτωλικός έμεινε στους 14 βαθμούς, ενώ οι Θεσσαλοί έφυγαν από μια δύσκολη έδρα με το μέγιστο δυνατό όφελος.

Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε στη μετριότητα, με τη μοναδική μεγάλη στιγμή του να ανήκει στους γηπεδούχους. Στο 13ο λεπτό και σε μια σέντρα-σουτ του Μαυρία ο Μύγας πρόλαβε να διώξει επί της γραμμής και στην εξέλιξη της φάσης ο Κόβατς εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Ρόα.

Ωστόσο, η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι καταγράφηκε στο 26΄ και ήταν το μαρκάρισμα του Στάγιτς στον Μεντιέτα που κόστισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Παναιτωλικού, ο οποίος έπαιζε ήδη «κιτρινισμένος» από το 21΄.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο, τα «Καναρίνια» συνέχισαν να διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπαθούσε να βρει τους χώρους για μια καλή αντεπίθεση.

Στο δεύτερο μέρος οι Βολιώτες επιχείρησαν να ανέβουν μέτρα στο γήπεδο για να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα και στο 64΄ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με το κακό τελείωμα του Άλτμαν, αλλά δύο λεπτά αργότερα γλίτωσαν το 0-1 καθώς το σουτ του Λουίς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πουρσαϊτίδης θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του προς το τέλος, πέρασε Κόντε και Βιγιαφάνιες και στο 83΄ ο πρώτος παραλίγο να τον δικαιώσει άμεσα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το δοκάρι. Τελικά, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιέλης υπέπεσε σε πέναλτι επί του Μεντιέτα που εκτέλεσε εύστοχα ο Κόντε στο 90΄+10.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

ΚΟΚΚΙΝΗ: 26΄ Στάγιτς (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στάγιτς, Μπουζούκης, Λομόνακο, Λουίς Μιγκέλ, Μπακάκης, Σιέλης – Μεντιέτα, Κόσζτα, Κορέα, Γκλάβτσιτς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας, Τορεχόν, Λουίς Μιγκέλ, Μπουζούκης (83΄ Λαχούντ), Μπελεβώνης (83΄ Νικολάου), Ρόα (72΄ Ντίαζ, 89΄ Μπακάκης), Λομόνακο (83΄ Μαϊντέβατς).

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Σούντγκρεν, Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι (90΄+13 Σμέουλερς), Γκλάβτσιτς, Μπερνάντου (90΄+13 Μίλετιτς), Μεντιέτα, Μύγας, Κόμπα (72΄ Βιγιαφάνιες), Κόσζτα (72΄ Κόντε).

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν έως τώρα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League:

Παναιτωλικός – Βόλος 0-1

(90΄+10 πεν. Κόντε)

Λεβαδειακός – Λαμία 2-2

(25΄ πεν. Όζμπολτ, 58΄ πεν. Ρόμο – 3΄ Φουρτάδο, 71΄ Λέικ)

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0

(23΄ πεν. Μπετανκόρ)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

17:00 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

18:00 Παναθηναϊκός – Άρης

21:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

21:30 Καλλιθέα – Ατρόμητος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Άρης 17

2. ΠΑΟΚ 17

3. ΑΕΚ 15 -9αγ.

4. Ολυμπιακός 15

5. Παναιτωλικός 14 -9αγ.

6. Παναθηναϊκός 12

7. ΟΦΗ 11

8. Αστέρας Τρίπολης 10

9. Πανσερραϊκός 10 -9αγ.

10. Βόλος 10 -9αγ.

11. Ατρόμητος 8

12. Λαμία 7 -9αγ.

13. Λεβαδειακός 6 -9αγ.

14. Καλλιθέα 5

 

The post Σοκ στις Σέρρες για την ΑΕΚ, 1-0 ο Πανσερραϊκός – H Ένωση έπεσε σε… αγέλη λιονταριών appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.