Τρεις νεκροί από σύγκρουση αεροσκαφών στο Σίδνεϊ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν δύο αεροσκάφη ελαφρού τύπου στα οποία επέβαιναν, συγκρούστηκαν στον αέρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ.

Οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης ανταποκρίθηκαν στις αναφορές για τη σύγκρουση των αεροσκαφών περίπου στις 11.50 το πρωί του Σαββάτου, 26 Οκτωβρίου, στην περιοχή του πάρκου Belimbla κοντά στο Oakdale.

Τα αεροπλάνα πετούσαν σε μη ελεγχόμενο εναέριο χώρο τη στιγμή του δυστυχήματος.

Μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εντόπισαν το πρώτο αεροσκάφος, ένα Cessna 182, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, αφού προσέκρουσε στο έδαφος, δήλωσε ο αναπληρωτής Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Timothy Calman.

Το αεροπλάνο πιστεύεται ότι ταξίδευε από το Cessnock προς το Wollongong, μεταφέροντας δύο επιβάτες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Στη συνέχεια, τα πληρώματα εντόπισαν ένα δεύτερο αεροσκάφος, ένα Jabiru που μετέφερε έναν άνδρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός επί τόπου, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου βόρεια του πρώτου αεροσκάφους.

«Στα πρώτα στάδια φαίνεται ότι πρόκειται για σύγκρουση στον αέρα», δήλωσε ο Supt Calman.

«Οι ζημιές στη σκηνή υποδεικνύουν ότι το πρώτο αεροσκάφος κατέπεσε κατακόρυφα, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν συντρίμμια να πέφτουν από τον ουρανό», συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι το αεροπλάνο Jabiru είχε απογειωθεί από το κοντινό αεροδρόμιο Oaks.

Ο κ. Calman δήλωσε ότι στην πλησιέστερη τοποθεσία που βρέθηκε η Αστυνομία, η οποία επηρεάστηκε από τη φωτιά, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν τόσο σοβαρές, ώστε κανείς από τους επιβαίνοντες δεν θα μπορούσε να είχε επιβιώσει.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στη δεύτερη τοποθεσία, το αεροσκάφος μπορεί να μην τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο οι συνθήκες ήταν τέτοιες που οι επιβαίνοντες και πάλι δεν θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει.

Σύμφωνα με τον Επιθεωρητή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Ν.Ν.Ουαλίας, Joseph Ibrahim, 10 ασθενοφόρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ελικοπτέρου, κλήθηκαν στο σημείο της σύγκρουσης, αλλά «δεν μπορούσε να γίνει τίποτα», για να αποτραπεί το τραγικό συμβάν.

«Η φύση των τραυματισμών ήταν τέτοια που κανείς δεν θα μπορούσε να είχε επιβιώσει», είπε.

Οι τοποθεσίες, που καλύπτονται από δασική βλάστηση, βρίσκονται κοντά σε δύο σχολές πτήσης: τη Sydney Recreational Flying Club και τη Dave’s Flying School.

Τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν από το Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας (Australian Transport Safety Bureau- ATSB).

«Τις επόμενες ημέρες, οι ερευνητές θα χαρτογραφήσουν τον χώρο, θα εξετάσουν τα συντρίμμια και των δύο αεροσκαφών, και θα ανακτήσουν τυχόν σχετικά εξαρτήματα για περαιτέρω εξέταση στις τεχνικές εγκαταστάσεις της ATSB στην Καμπέρα», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή ασφαλείας ATSB.

Οποιοσδήποτε είδε το περιστατικό, ή έχει υλικό από την πορεία των αεροσκαφών σε οποιαδήποτε φάση της πτήσης τους καλείται να επικοινωνήσει με την ATSB.

Σημειώνεται επίσης ότι στο Κουίνσλαντ, δύο άτομα υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς το Σάββατο μετά τη συντριβή υδροπλάνου που μετέφερε πέντε άτομα στα ανοικτά των ακτών του νησιού Χάμιλτον στις Whitsundays.

Οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το τουριστικό σκάφος Ocean Explorer και μεταφέρθηκαν στην ακτή, όπου και εξετάστηκαν από τραυματιοφορείς.

The post Τρεις νεκροί από σύγκρουση αεροσκαφών στο Σίδνεϊ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.