ΒΙΝΤΕΟ: Στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Νταϊάνα σε κέντρο αστέγων (pics)

Η σειρά, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με BAFTA Leo Burley, παρουσιάζει ιστορίες είναι σήμερα άστεγοι ή έχουν βιώσει το πρόβλημα

Μια δυνατή εμπειρία από την παιδική του ηλικία μαζί με την μητέρα του, αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, μοιράστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η οποία όπως είπε, τον βοήθησε για να εξελίξει το έργο του στην καταπολέμηση του θέματος των αστέγων.

Στο επικείμενο ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα της Ουαλίας, «Prince William: We Can End Homelessness», ο 42χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου θυμάται ότι επισκέφτηκε το The Passage, μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για τους άστεγους, μαζί με την μητέρα του, Νταϊάνα. Ο Ουίλιαμ επισκέφτηκε για πρώτη φορά το φιλανθρωπικό ίδρυμα όταν ήταν 11 ετών.

«Η μητέρα μου με πήγε στο The Passage. Πήγε τον Χάρι και εμένα εκεί», λέει ο Ουίλιαμ σε ένα απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το οποίο δημοσιεύει το CNNi.

«Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο και ήμουν λίγο ανήσυχος για το τι να περιμένω», πρόσθεσε. Περιγράφει πώς η Νταϊάνα «χαλάρωσε» τους πάντες «γελώντας και αστειευόμενη με όλους».

«Θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή σκεφτόμουν κάπως έτσι: ‘Λοιπόν, αν όλοι δεν έχουν σπίτι, θα είναι όλοι πολύ λυπημένοι’. Αλλά ήταν απίστευτο πόσο ευχάριστο ήταν το περιβάλλον», συνέχισε ο Ουίλιαμ. «Θυμάμαι ότι είχα μερικές καλές συζητήσεις απλά παίζοντας σκάκι και κουβεντιάζοντας. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν την ίδια ζωή με εσένα».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Passage (@passagecharity)

Γυρισμένο πριν από ένα χρόνο, το ντοκιμαντέρ, παρακολουθεί τα αρχικά στάδια της πρωτοβουλίας του Ουίλιαμ, με την ονομασία Homewards. Το Homewards, που ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα και το Βασιλικό Ίδρυμά του τον Ιούνιο του 2023, είναι ένα πενταετές πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο φιλοδοξεί στον περιορισμό της έλειψης στέγης.

Η σειρά, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με BAFTA Leo Burley, παρουσιάζει ιστορίες είναι σήμερα άστεγοι ή έχουν βιώσει το πρόβλημα.

Ο πρίγκιπας διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά των αστέγων. Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων για τη φιλανθρωπική οργάνωση Centrepoint για τους άστεγους νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι η αστεγία είναι «ένα πολύπλοκο κοινωνικό ζήτημα», αλλά ότι πιστεύει «με πάθος» ότι μπορεί να εξαλειφθεί.

«Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί ένα κίνημα που θα δημιουργήσει συστημική αλλαγή. Μια αλλαγή που εστιάζει στην πρόληψη και όχι στη διαχείριση. Και μια που θα διασφαλίζει ότι όλοι οι νέοι έχουν πραγματικά προσιτές επιλογές για να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν ανεξάρτητα», δήλωσε στις 16 Οκτωβρίου.

Στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ, αντιμετωπίζει επίσης τις επικρίσεις σχετικά με το αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, δεδομένης της προνομιακής του ανατροφής.

«Δεν έρχομαι με καμία άλλη ατζέντα από το να προσπαθώ απεγνωσμένα να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και το βλέπω αυτό ως μέρος του ρόλου μου», δήλωσε σε άλλο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Το Βασιλικό Ίδρυμα του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας αναφέρει ότι το Homewards «θα παρέχει και θα επιδεικνύει καινοτόμες λύσεις που προλαμβάνουν και τερματίζουν την έλλειψη στέγης, δημιουργώντας δοκιμασμένα μοντέλα που μπορούν να επεκταθούν».

Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου. Το δεύτερο επεισόδιο θα προβληθεί την ίδια ώρα την επόμενη ημέρα.

Πηγή: cnn.gr