Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-0: Άξιος της μοίρας του

Ο Ολυμπιακός τρεις μέρες μετά το μεγάλο διπλό στη Σουηδία επί της Μάλμε, ηττήθηκε με 1-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, σε ένα παιχνίδι που είχε δοκάρι, πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι Αρκάδες από την πλευρά τους, βρήκαν γκολ στο 21ο λεπτό με τον Γιαμπλόνσκι σε μία ανύποπτη και τυχερή φάση και πήραν μια τεράστια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό μετά από 10 χρόνια κόντρα στους Πειραιώτες. Παράλληλα, ο Αστέρας πέτυχε και την πρώτη εντός έδρας νίκη του από τις 28/1 και δέκα ολόκληρα ματς στην έδρα του, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε πολλές και κλασικές ευκαιρίες στο ματς, είχε δοκάρι με τον Ελ Κααμπί και υπέστη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα στην Τρίπολη, όπου έκαναν «απόβαση» χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών και δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Πλέον, ο Ολυμπιακός έμεινε στους 15 βαθμούς και στην τέταρτη θέση μαζί με την ΑΕΚ, ενώ ο Αστέρας ανέβηκε στους 13 μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.

«Τρελό» ξεκίνημα, ευκαιρίες και… γκολ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με «τρελό» ρυθμό και τον Αστέρα να έχει την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 1ο λεπτό, όταν ο Μπαρτόλο πήρε την κεφάλια μέσα από την περιοχή και ο Τζολάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έβαλε τον Αστέρα στην περιοχή του και είχε μαζεμένες καλές στιγμές στα πρώτα 15 λεπτά με Κοστίνια (2 φορές), Κάρμο, αλλά και Ροντινέι, με τη μεγαλύτερη να είναι η κεφαλιά του Κοστίνια μετά από σέντρα του Κωστούλα.

Στο 21ο λεπτό ο Αστέρας με αρκετή δόση τύχης όμως άνοιξε το σκορ, με σκόρερ τον Γιαμπλόνσκι, σε μία ανύποπτη και ταυτόχρονα τυχερή φάση, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ρεγκίς έκανε σουτ εκτός περιοχής και ο σκόρερ άπλωσε το πόδι του, αλλάζοντας πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός πίεσε στο πρώτο ημίχρονο πολύ, είχε πάρα πολλές ευκαιρίες, είχε πολλά στημένα και συνολικά έκλεισε το πρώτο μέρος με 15 τελικές, πολλές μεγάλες ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ.

Πίεσε ο Ολυμπιακός, είχε ευκαιρίες, αλλά…

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Έσε και Γουίλιαν να παιρνούν στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο την ανατροπή και είχαν και οι δύο μεγάλες ευκαιρίες με το ξεκίνημα της επανάληψης. Πρώτα στο 48′ ο Γουίλιαν με κεφαλιά για τον Ολυμπιακό, αλλά στο 50ο λεπτό ο Αστέρας είχε δοκάρι με τον Μακέντα και ένα λεπτό μετά ξανά ο Ιταλός αστόχησε τετ α τετ. Στο 53ο λεπτό μετά από σέντρα του Κοστίνια, ο Έσε πλάσαρε, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε ξανά.

Ο Ελ Κααμπί πέρασε στο 56ο λεπτό στη θέση του Γιάρεμτσουκ και αμέσως έγινε απείλησε στο 57ο λεπτό με σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του, πίεσε και προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει τον Αστέρα, όμως δεν έβρισκε γκολ… με τίποτα. Στο 84ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε μοναδική ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί, καθώς μετά από σέντρα του Κοστίνια, αλλά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Η ΦΑΣΗ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η φάση κλειδί του ματς είναι το γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 21ο λεπτό, αφού με τύχη, ο Αστέρας προηγήθηκε και κράτησε το αποτέλεσμα παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ελ Κααμπί με το που πέρασε στο ματς απείλησε και έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Αστέρα, είχε και το δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε γενικά αισθητή την παρουσία του, σε ένα ματς που ήταν… εξαφανισμένος στο πρώτο ημίχρονο ο Γιάρεμτσουκ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ έπαιξε για 56 λεπτά, όμως δεν «άρπαξε» την ευκαιρία και δεν απείλησε ιδιαίτερα την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Ο Φωτιάς είχε μερικά λάθος σφυρίγματα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχε καμία πολύ δύσκολη φάση, με εξαίρεση το οφσάιντ γκολ του Ροντινέι στο πρώτο μέρος, που όμως σήκωσε το σημαιάκι ο βοηθός του και ελέγχθηκε και από το VAR.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ροντινέι στο 34ο λεπτό, μετά από μία φάση που η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Αστέρα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το VAR και οι Παπαδόπουλος, Αντωνίου έλεγξαν τη φάση και έμειναν στην απόφαση του βοηθού, με τον Μασούρα να είναι αυτός που θεώρησε ότι είναι εκτεθειμένος.

ΣΚΟΡΕΡ: Γιαμπλόνσκι (21′)

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (Τζανδάρης  72′), Μούμο, Καλτσάς (Άλβαρες 72′), Μπαρτόλο, Ρεγκίς (Αλάγκμπε 56′), Μακέντα.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (Γιαζίτσι 70′), Γκαρθία, Στάμενιτς (Έσε 46′), Ροντινέι, Κωστούλας (Ζέλσον Μαρτίνς 70′), Μασούρας (Γουίλιαν 46′), Γιάρεμτσουκ (Ελ Κααμπί 56′).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Ο Αστέρας Τρίπολης παίζει με τον ΟΦΗ εντός έδρας (4/11), ενώ ο Ολυμπιακός παίζει στο Καραϊσκάκη με τον Πανσερραϊκό (2/11).