Με τεράστιο «διπλό» στην Τούμπα (2-1), ο ΟΦΗ «γκρέμισε» τον ΠΑΟΚ από την κορυφή

Οι εκπλήξεις της 9ης αγωνιστικής συνεχίστηκαν στην Τούμπα. Μετά τον Πανσερραϊκό που νίκησε την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης που επικράτησε του Ολυμπιακού, ο ΟΦΗ πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα κερδίζοντας, με ανατροπή, 2-1 τον ΠΑΟΚ.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το φάουλ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ στο 35′, αλλά οι αλλαγές του Μίλαν Ράσταβατς έφεραν τα πάνω-κάτω. Οι Ταξιάρχης Φούντας (77′) και Έντι Σαλσίδο (79′) σκόραραν σε διάστημα τριών λεπτών, αφήνοντας τον Άρη, που νωρίτερα πήρε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σοκ στην Τρίπολη για τον Ολυμπιακό

Ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη εφετινή ήττα του, επικρατώντας της πειραϊκής ομάδας με 1-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Αρκάδες, που είχαν σκοράρει για τελευταία φορά απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο τον Ιανουάριο του 2018, ανέβηκαν στους 13 βαθμούς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι», για τους οποίους το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο βάσει απόδοσης κι ευκαιριών, παρέμειναν στους 15.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν το σουτ του Καλτσά κόντραρε στον Αποστολόπουλο, ο παίκτης του Αστέρα σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μπαρτόλο έκανε την κεφαλιά, για να αποκρούσει εξ επαφής με το πόδι ο Τζολάκης.

Η αντίπαλη απάντηση ήρθε εις… διπλούν, με τον Κοστίνια να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών στο 4΄ και τον Κάρμο πάνω από το δοκάρι με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Στο 8΄ ο Ροντινέι σούταρε ελάχιστα άουτ, στο 9΄ η γυριστή κεφαλιά του

 

«Κόλλησε» και με τον Άρη ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ (1-1) και πέταξε τα «δώρα» της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού     

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα «σκουπίδια» τα… δώρα που έκαναν μέσα στο Σαββατοκύριακο η ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 στο ΟΑΚΑ ,με τον εξαιρετικό φέτος Άρη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League κι έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει κι άλλο την απόσταση του απ’ τις πρώτες θέσεις.

Παρά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα (ισοπαλία 1-1 με τον Άρη στο ΟΑΚΑ) και τη χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, η διοίκηση του «τριφυλλιού» επέλεξε να προσφέρει άλλο ένα «κανονάκι» προς τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Αν και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τον Ουρουγουανό τεχνικό είναι πολύ αρνητικό, όπως φάνηκε και στις πολύ έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν προς τον ίδιο απ’ την εξέδρα, μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό πρόσφεραν ξαά (υπο)στήριξη προς τον Αλόνσο, τονίζοντας πως δεν… ψάχνουν προπονητή.

«Διπλό» του Ατρόμητου στη Λεωφόρο

Ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα 3-0 από την έδρα της Καλλιθέας στη Λεωφόρο και πανηγύρισε το δεύτερο του «διπλό» στην εφετινή Super League και το τρίτο «τρίποντο» του στο πρωτάθλημα. Στον αντίποδα, η ουραγός υπέστη την τέταρτη ήττα της σε εννέα αγωνιστικές, ενώ παραμένει χωρίς νίκη. Ο Μανσούρ στο 45΄, ο Τσιγγάρας στο 53΄ και ο Αθανασίου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Η Καλλιθέα είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είδε το πέναλτι που κέρδισε στο 15΄ να ακυρώνεται μετά την εξέταση του VAR (ο Ουλντρίκις το κέρδισε μετά από κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι τόσο του Μανσούρ, όσο και του Κίνι), όπως και τις προσπάθειες των Χάνσουσεκ και Μορέν να σταματούν στα δοκάρια λίγο πριν το φινάλε. Ό,τι δεν κατάφεραν πάντως οι γηπεδούχοι το έπραξε ο Ατρόμητος, ο οποίος στο 45΄ βρήκε το γκολ από τον Μανσούρ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίχορλ.

 

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν έως τώρα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League:

Παναιτωλικός – Βόλος 0-1

(90΄+10 πεν. Κόντε)

Λεβαδειακός – Λαμία 2-2

(25΄ πεν. Όζμπολτ, 58΄ πεν. Ρόμο – 3΄ Φουρτάδο, 71΄ Λέικ)

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0

(23΄ πεν. Μπετανκόρ)

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-0

(21΄ Γιαμπλόνσκι)

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1

(33΄ Τετέ – 72΄ Μορόν)

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2

(35΄ Ντεσπόντοφ – 77΄ Φούντας, 79΄ Σαλσίδο)

Καλλιθέα – Ατρόμητος 0-3

(45΄ Μανσούρ, 53΄ Τσιγγάρας, 90+4΄ Αθανασίου )

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 9 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Άρης 18

2. ΠΑΟΚ 17

3. ΑΕΚ 15

4. Ολυμπιακός 15

5. Παναιτωλικός 14

6. ΟΦΗ 14

7. Αστέρας Τρίπολης 13

8. Παναθηναϊκός 13

9. Ατρόμητος 11

10. Πανσερραϊκός 10

11. Βόλος 10

12. Λαμία 7

13. Λεβαδειακός 6

14. Καλλιθέα 5

Ο πίνακας των σκόρερ

7 ΓΚΟΛ: Μορόν (ΑΡΗΣ)

6 ΓΚΟΛ: Μπετανκόρ (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Ελ Κααμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

4 ΓΚΟΛ: Τετέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Σβαμπ (ΠΑΟΚ)

3 ΓΚΟΛ: Πιερό (ΑΕΚ), Μανού Γκαρθία (ΑΡΗΣ), Μεντιέτα (ΒΟΛΟΣ), Φουρτάδο (ΛΑΜΙΑ), Φούντας (ΟΦΗ), Τζούριτσιτς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

2 ΓΚΟΛ: Κοϊτά (ΑΕΚ), Γιαμπλόνσκι, Κρέσπι, Μπαρτόλο, Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μανσούρ, Ουάρντα, Καρλίτος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τζιάνι (ATHENS KALLITHEA), Κόστα (ΒΟΛΟΣ), Ρόμο, Όσμπολτ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Ρόντινεϊ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λαμπρόπουλος, Γιουνγκ, Σαλσίδο (ΟΦΗ), Λομόνακο, Μπουζούκης (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σαλαζάρ, Φαρές (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Καμαρά (ΠΑΟΚ)

1 ΓΚΟΛ: Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Πήλιος, Τσούμπερ, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (ΑΕΚ), Μπρόρσον, Σιφουέντες (ΑΡΗΣ), Μακέντα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) Ουλντρίκις, Μουτίνιο, Βαλμπουενά (ATHENS KALLITHEA), Αθανασίου, Τσιγγάρας, Καλοσκάμης, Μπακού, Φαν Βέερτ, Γιουμπιτάνα (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Κόντε, Γκλάβτσιτς (ΒΟΛΟΣ), Λέικ, Ραντόνια, Ρινγκ, Ενρίκες, Βλαχομήτρος (ΛΑΜΙΑ), Μπάλτζι, Γιαννιώτας (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μασούρας, Βέλντε, Γιάρεμτσουκ, Μαρτίνς, Τσικίνιο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπαΐνοβιτς, Γκονθάλεθ, Σενγκέλια, Μπρεσάν, Νους (ΟΦΗ), Στάγιτς, Ντίας, Μιγκέλ Λουίς (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σπόραρ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Δεληγιαννίδης (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς, Oζντόεφ, Σάστρε, Τισουντάλι, Μουργκ, Τάισον, Τσάλοφ, Μπάμπα Ράχμαν (ΠΑΟΚ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Αλάγκμπε (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Σταυρόπουλος, Χουτεσιώτης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τσοκάι (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Χριστόπουλος (ΟΦΗ), Μπαραγκάν (Athens Kallithea)

The post Με τεράστιο «διπλό» στην Τούμπα (2-1), ο ΟΦΗ «γκρέμισε» τον ΠΑΟΚ από την κορυφή appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.