Το 29ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μελβούρνης με 7.000 εισιτήρια είναι το πιο εμπορικό όλων των εποχών

Me μελωδίες της ελληνικής μουσικής της δεκαετίας του ’60 από την μπάντα Cats and the Canary αλλά και με χορό, έπεσε η αυλαία του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μελβούρνη στον ιστορικό κινηματογράφο Astor που διοργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ).

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι λάτρεις του κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ποικιλόμορφη συλλογή ελληνικών ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με τους οργανωτές κόπηκαν γύρω στις 7.000 εισιτήρια και είναι, από εμπορικής άποψης, το πιο επιτυχημένο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή, πολλοί καλεσμένοι έφτασαν στον κινηματογράφο Astor φορώντας ενδυμασίες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του ’60, προσδίδοντας μια νοσταλγική και εορταστική ατμόσφαιρα στην λήξη του Φεστιβάλ.

Το συγκρότημα Cats and the Canary. Φωτογραφία: Astrini Kopeloudi- Wallace

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην Ελληνίδα ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου, της οποίας η παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Το Φεστιβάλ έληξε με την προβολή της ταινίας «Γοργόνες και Μάγκες» που αγαπήθηκε από πολλές γενιές Ελλήνων.

Ο Λεωνίδας Βλαχάκης, Υπεύθυνος της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΕΚΜ, μοιράστηκε τη συναισθηματική του σύνδεση με την ταινία: “Ο λόγος που επιλέξαμε να προβάλουμε το Γοργόνες και Μάγκες στον κινηματογράφο Astor ήταν συμβολικός. Είναι ο κινηματογράφος όπου είδαμε την ταινία για πρώτη φορά ως παιδιά, και είμαι σίγουρος ότι έφερε στο μυαλό του κοινού αλλά και σε εμένα προσωπικά πολλές αναμνήσεις. Ήταν επόμενο να επιλέξουμε το Astor για να τιμήσουμε μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της δεκαετίας του ’60, τη Μαίρη Χρονοπούλου.”

Μετά την προβολή, η βραδιά δεν τελείωσε εκεί. Οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε ένα πάρτι, όπου η δημοφιλής μπάντα Cats and the Canary συνέχισε την βραδιά. Η μουσική τους παρέσυρε το κοινό σε χορό μέχρι αργά το βράδυ, με την ατμόσφαιρα να γεμίζει με τις ζωηρές μελωδίες της ελληνικής μουσικής της δεκαετίας του ’60. Ο κινηματογράφος μεταμορφώθηκε καθώς όλοι γιόρτασαν την ολοκλήρωση ενός ακόμη επιτυχημένου φεστιβάλ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΜ, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την επιτυχία του φεστιβάλ και την τεράστια υποστήριξη της ευρύτερης παροικίας: “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που βλέπουμε τόσα πολλά μέλη της κοινότητάς μας αλλά και το αυστραλέζικο κοινό να είναι παρών σε αυτή την βραδιά.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις εισιτηρίων και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει αυτό το φεστιβάλ περισσότερο από ποτέ, και αποδεικνύει ότι κάνουμε κάτι σωστά.”

Το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου υπογράμμισε για άλλη μια φορά τη δυνατή σχέση μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και του κινηματογράφου, γιορτάζοντας τόσο την πολιτιστική κληρονομιά όσο και τον ελληνικό κινηματογράφο. Η ΕΚΜ έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει τη 30ή διοργάνωση, υποσχόμενη ακόμα πιο συναρπαστικές ταινίες, αφιερώματα και πολιτιστικές εμπειρίες για την κοινότητα.

The post Το 29ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μελβούρνης με 7.000 εισιτήρια είναι το πιο εμπορικό όλων των εποχών appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.