Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης βιοτικού επιπέδου στην Πάφο, λέει ο Πρόεδρος Επιτροπής Έργων Δήμου

Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης βιοτικού επιπέδου στην Πάφο, λέει ο Πρόεδρος Επιτροπής Έργων Δήμου – O Δήμος Πάφου θα συνεχίσει να είναι μπροστάρης στην προσπάθεια αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών

Η Επιτροπή Τεχνικών Θεμάτων και Έργων του Δήμου Πάφου έχει ως στόχο να καταστεί η Πάφος η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προεδρός της, Φίλιππος Φιλίππου, σημειώνοντας πως ο Δήμος Πάφου θα συνεχίσει να είναι μπροστάρης στην προσπάθεια αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Πάφου στην πράξη.

Ο κ. Φιλίππου ανέφερε πως η Επιτροπή κάνει εισηγήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν πολεοδομικά και άλλα δημόσια έργα, αναπτυξιακά και εξωραϊστικά έργα του Δήμου, την παρακολούθηση (εκτέλεση, προϋπολογισμός, ποιότητα) των έργων, την κατασκευή και συντήρηση δρόμων, χώρων στάθμευσης, πεζοδρομίων και άλλων έργων υποδομής.

Ακόμη για την ανέγερση, βελτίωση και συντήρηση δημοτικών κτιρίων, την τεχνική πτυχή κυκλοφοριακών θεμάτων και τροχαίας κίνησης, τον οδικό φωτισμό, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, έργα τουριστικής υποδομής, την χωρομέτρηση και διαμόρφωση παιχνιδότοπων.

Παράλληλα, συνέχισε, «έχουμε αναπτύξει τέτοιους μηχανισμούς που να μπορούμε να συντηρούμε και να διατηρούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο την πολύ καλή εικόνα, αλλά και την άριστη λειτουργία όλων όσων δημιουργούμε στην Πάφο, προσθέτοντας κατά το δυνατόν περισσότερη διάρκεια βιωσιμότητάς τους στον χρόνο».

Τα τελευταία χρόνια, είπε,«έχουμε ολοκληρώσει και έχουμε παραδώσει με επιτυχία πολλά έργα, τα οποία έχουν αναβαθμίσει τη πόλη μας και την ποιότητα ζωή των συμπολιτών μας». Έγνοια μας, συνέχισε, είναι όλα αυτά τα έργα να συντηρούνται επαρκώς και να εμπλουτίζονται για να τα χαίρονται τόσο αυτές, όσο και οι επόμενες γενιές”.

“Παράλληλα, σχεδιάζουμε και ωριμάζουμε υπεύθυνα άλλα τόσα έργα που αύριο θα δείτε να ολοκληρώνονται και να παραδίδονται στην κοινωνία των πολιτών της Πάφου, όπως έργα οδικού δικτύου, έργα συγκοινωνίας και για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος”, πρόσθεσε.

Ακόμη, ανέφερε, “έργα περιβάλλοντος και ανάπτυξης του πρασίνου, πεζοδρόμια, πάρκα, έργα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πολιτική του Δήμου Πάφου, θέματα ιδιοκατοίκησης, έργα κοινωνικού χαρακτήρα, έργα υπέρ της προσβασιμότητας για όλους”.

Ανάμεσα στα έργα που προωθήθηκαν, είπε, είναι η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού και των υποδομών στην περιοχή στο Λιμανάκι Πάφου, το Πάρκο των Χρωμάτων, η βελτίωση Λεωφόρων Ελλάδος, Γρίβα Διγενή και Νεοφ. Νικολαϊδη, η ανακαίνιση του Χανιού στην οδό Φελλάχογλου, η ανέγερση Μνημείου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η έξυπνη διαχείριση νερού, το κτήριο Πανεπιστημιακής Σχολής ΤΕΠΑΚ και ο δυτικός παραλιακός πεζόδρομος (Κάστρο – Χλώρακας).

Ακόμη δυο Γραμμικά Πάρκα, το νέο Κοιμητήριο στο Αναβαργός, το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πόλεως Πάφου και του περιβάλλοντος χώρου, οι φοιτητικές εστίες Δήμου Πάφου, η διαμόρφωση πλατειακών χώρων, η δημιουργία πάρκων και η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών υποστατικών και κτηρίων.