Ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες – Απουσίαζε ο ηθοποιός

«Δυστυχώς οι γιατροί του έχουν ορίσει απαγόρευση εμφάνισης σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου ηθοποιού – Πριν από την έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε φεμινιστική διαδήλωση

Απουσία του ιδίου του Γάλλου ηθοποιού, ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, κατηγορουμενου για σεξουαλικά αδικήματα κατά δυο γυναικών, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets vertes», του Ζαν Μπέκερ, το 2021.

«Δυστυχώς οι γιατροί του έχουν ορίσει απαγόρευση εμφάνισης σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου ηθοποιού, κατά την άφιξή του στην ακρόαση, διευκρινίζοντας ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο εξάμηνη αναβολή, προκειμένου ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η μία από τις δύο γυναίκες, διακοσμήτρια ταινιών, υπέβαλε καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2024 εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε άλλη υπόθεση. «Περιμένω ότι η δικαιοσύνη θα είναι ίδια για όλους και ότι ο κ. Ντεπαρντιέ δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση επειδή είναι καλλιτέχνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της.

Πριν τη σημερινή έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε φεμινιστική διαδήλωση, με περίπου εκατό άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που φώναζαν το σύνθημα «Θύματα σας πιστεύουμε, βιαστές σας βλέπουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ