28η Οκτωβρίου: Μετά την παρέλαση στις παραλίες οι Αθηναίοι

Μπορεί να παρέμειναν την 28η Οκτωβρίου στην Αθήνα και να μην έφυγαν για τριήμερο, όμως με σύμμαχο τον καιρό οι Αθηναίοι απόλαυσαν τις παραλίες μετά τους εορτασμούς.

Όσοι έμειναν πίσω φόρεσαν τα μαγιό τους και πήγαν στην παραλία Αλίμου και Φλοίσβου, για να κάνουν μερικές βουτιές, στην «καρδιά» του φθινοπώρου.

Ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος και ιδανικός για εξορμήσεις, ακόμα και για όσους δεν κατάφεραν να αφήσουν την πόλη.

Εξοπλισμένοι κατάλληλα, μέχρι και με σημαιάκια στα χέρια, οικογένειες και παρέες φίλων αψήφησαν τη θερμοκρασία και πήγαν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και να απολαύσουν ο  ήλιο.

Δείτε φωτογραφίες από τις παραλίες:

28η Οκτωβρίου: Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Με τον καλό καιρό να καθιστά ευνοϊκές τις συνθήκες, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

Συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων, στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία του δήμου Αθηναίων, με τον σημαιοφόρο και πέντε παραστάτες το κάθε ένα.

Προηγήθηκε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ άλλων από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, την αναπληρώτρια περιφερειάρχη Αττικής, Χριστίνα Κεφαλογιάννη και τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.