Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση – Ποιος φωτογράφισε τον Παναγιωτάκη

Συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα η υπόθεση με τους θανάτους των βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, μια υπόθεση που ήρθε στο φως μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, του Παναγιώτη, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου. Κοινός παρονομαστής η 24χρονη Ειρήνη που και η ίδια θρηνεί δύο παιδιά, και η οποία ήταν παρούσα στα τραγικά περιστατικά.

Την ίδια ώρα, αναπάντητη παραμένει η ερώτηση για το ποιος φωτογράφισε τον Παναγιωτάκη νεκρό στο φέρετρο, με το «Τούνελ» που πρωτοανέδειξε την υπόθεση, να φιλοξενεί τον σύντροφο της γιαγιάς του παιδιού, ο οποίος  ζήτησε να βρεθεί αυτός που του στέρησε τη ζωή και να τιμωρηθεί σκληρά.

«Είμαι κοντά στο να μάθω ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες του Παναγιώτη»

«Θέλω να μάθω ποιος τράβηξε τη φωτογραφία του άτυχου Παναγιώτη και την έστειλε. Είμαι πολύ κοντά στο να ανακαλύψω ποιος έχει τραβήξει τις φωτογραφίες του Παναγιώτη και ποιος τις έχει διακινήσει στο διαδίκτυο», είπε σήμερα στο MEGA ο Αναστάσιος Ντούγκας, δικηγόρος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη, Πόπης.

Όπως είπε ο ίδιος  η 24χρονη Ειρήνη, φίλη της Πόπης, βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Από όσο γνωρίζω είναι εδώ. Έχω μιλήσει μαζί της, είμαστε σε μια επικοινωνία για να δούμε τι ακριβώς γίνεται με το θέμα των φωτογραφιών».

«Η Πόπη εξαρχής είχε την ίδια λογική, είναι ξεκάθαρο, δεν έχει κατηγορήσει κανέναν, περιμένει τις εξετάσεις. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες για την Πόπη. (…) Δεν μπορεί να έχει ‘φύγει’ ο Παναγιώτης από τον Αύγουστο και να μην ξέρουμε τα ακριβή αίτια θανάτου του».

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε:

«Οι καταθέσεις είναι εντελώς διαφορετικές με αυτές που βλέπουμε στην τηλεόραση. Διαφέρουν 180 μοίρες από αυτά που ακούγονται στα διάφορα πάνελ. Αν δεν αλλάξουν αυτές οι καταθέσεις, αν δεν έχει η εισαγγελία καινούργια στοιχεία για να διερευνήσει αυτές τις υποθέσεις ως μία, δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι. Το υλικό που προκύπτει από τις τηλεοπτικές εκπομπές δεν είναι υλικό το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί. Πρέπει να καταθέσουν ενόρκως».

Τι λένε ειδικοί

«Βλέπουμε καμιά φορά τη φωτογράφηση νεκρών ως έναν μηχανισμό άρνησης ανθρώπων που μπορεί να έχουν διαπράξει τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Είτε λειτουργεί ως ένας τρόπος για να αποστασιοποιηθεί από το τραύμα ή την ακραία φύση των πράξεων αυτός που έχει διαπράξει τις δολοφονικές ενέργειες ή προσπαθεί να ‘κλειδώσει’ την εικόνα των βρεφών ας πούμε στην κατάσταση που ήταν όταν τα πρόσεχε. Αυτό το ονομάζουμε ψυχική αποσύνδεση», είπε στο MEGA ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

«Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι πάντα πίσω από τα εγκλήματα τέτοιου τύπου, αν πρόκειται για εγκλήματα, είναι να εξετάζουμε την προσωπικότητα των ανθρώπων», αναφέρει ο κ. Παπαδημητριάδης.

Σε ερώτηση για την 24χρονη, ο ίδιος είπε ότι «οπωσδήποτε θα πρέπει ένας ειδικός να εξετάσει τη γυναίκα αυτήν και να καταλήξει σε συμπεράσματα λογίζοντας όλο το ιστορικό της αλλά και τις απαντήσεις που θα δώσει σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που κάνουμε».

Από την πλευρά της η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση, ανέφερε: «Μου κάνει εντύπωση ότι αυτή η γυναίκα δεν θυμώνει».