Κλείνει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών στο απόηχο της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Bloomberg στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή.
«Έχουμε 2,5 χρόνια βάσει της λαϊκής εντολής για να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι έτσι «δεν χρειάζεται να μπούμε σε συζητήσεις για περίπλοκες πολιτικές συμμαχίες».
Οι επενδυτές εμπιστεύονται την Ελλάδα
Αναφορικά με την οικονομία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «οι επενδυτές εμπιστεύονται την Ελλάδα γιατί δεν ενέχει ρίσκο».
«Μπορούμε να προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων, εφόσον συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί με τη φοροδιαφυγή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ««θα τα καταφέρουμε καλύτερα από ό,τι περιμένουν κάποιοι ως προς την ανάπτυξη».
Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πρόωρα, το 2025, ακόμα 5 δισ.
Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πρόωρα, το 2025, ακόμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε δανειστεί στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του πρακτορείου Bloomberg με τίτλο «The New Era of Greek Banking», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. «Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι προγραμματισμένο να ωριμάσουν μεταξύ 2033 και 2042», πρόσθεσε.
«Η νέα πρόωρη αποπληρωμή, σε συνέχεια της πρόωρης εξόφλησης δανείων ύψους 8 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές σχετικά με την προσήλωση της Ελλάδας στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη μείωση του δημόσιου χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Η δημοσιογράφος του Bloomberg ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις επιλογές Τραμπ όσον αφορά τη στελέχωση της κυβέρνησής του, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρεται ονομαστικά στον νέο υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, για τον οποίο είπε ότι «είναι καλό ότι αντιλαμβάνεται την περιπλοκότητα της κατάστασης στην περιοχή μας».
Τι είπε για την ενέργεια
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και στα θέματα ενέργειας λέγοντας με έμφαση ότι «δεν έχουμε ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, έχουμε κάτι που θυμίζει κάτι τέτοιο. Είναι απαράδεκτο οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης να τιμωρούνται λόγω ενός αλγόριθμου που προστατεύει τις πιο ευημερούσες χώρες. Η μείωση των τιμών της ενέργειας πρέπει να αφορά όλους. Είμαστε πρωτοπόροι στην ενεργειακή μετάβαση αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τα αντίστοιχα οφέλη».
Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε πως «αδυνατώ να καταλάβω γιατί το ίδιο προϊόν έχει άλλη τιμή στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι ενιαία αγορά».