Ενεργά συμμετέχει το Τμήμα Δασών στον εκχιονισμό δρόμων

Ενεργά συμμετέχει το Τμήμα Δασών στον εκχιονισμό δρόμων – «Για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να απολαύσουν το όμορφο χιονισμένο τοπίο και τα αγαπημένα τους αθλήματα» – Έκκληση προς το κοινό

Ενεργά συμμετέχει στον εκχιονισμό δρόμων με πυροσβεστικά οχήματα και γεωργικούς ελκυστήρες, τα οποία μετατρέπει τη χειμερινή περίοδο σε εκχιονιστικά διευκολύνοντας τους πολίτες κατά την διακίνησή τους σε ορεινές περιοχές, το Τμήμα Δασών.

Όπως αναφέρει το Τμήμα σε ανακοίνωσή του «δείγμα του κοινωνικού έργου και της προσφοράς του είναι και η διάνοιξη των δρόμων, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιων Έργων, από τα χιόνια, για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να απολαύσουν το όμορφο χιονισμένο τοπίο και τα αγαπημένα τους αθλήματα, όπως το σκι, κάνοντας πράξη το σύνθημα μας ότι προστατεύουμε και διαχειριζόμαστε τα δάση για να τα χαιρόμαστε και να τα απολαμβάνουμε».

Προσθέτει ότι «από φέτος, νέοι γεωργικοί ελκυστήρες οι οποίοι αποκτήθηκαν από το Τμήμα Δασών, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχουν εφοδιαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό έτσι που να μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εκχιονιστικά».

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ένας γεωργικός ελκυστήρας, χρησιμοποιήθηκε για εκχιονισμό σε δασικό δρόμο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Μαχαιρά, με απόλυτη επιτυχία.

Επίσης, το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο μετατρέπεται σε εκχιονιστικό, με έδρα το Δασικό Σταθμό Κάμπου, αξιοποιείται και αυτό όποτε χρειαστεί για εκχιονισμό δασικών δρόμων και δημόσιων δρόμων σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων στις περιοχές γύρω από την Ιερά Μονή Κύκκου και τον Σταυρό της Ψώκας.

Το Τμήμα Δασών, διαβεβαιώνει ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξυπηρέτηση του κοινού με τα εκχιονιστικά του μηχανήματα και συμβάλλει με κάθε τρόπο και στην καθαριότητα των περιοχών αυτών».

Απευθύνει εξάλλου, έκκληση στους επισκέπτες να διατηρούν τις περιοχές αυτές καθαρές και να αποφεύγουν ενέργειες που προκαλούν ζημιά στο περιβάλλον, στη χλωρίδα και στην πανίδα.

Τέλος, το Τμήμα Δασών προτρέπει το κοινό που διακινείται στις περιοχές αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να χρησιμοποιεί κατάλληλα οχήματα και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της Αστυνομίας.