Με δύο επιστολές της προς το ελληνικό κοινοβούλιο, η Μαρία Καρυστιανού ζητεί τη μη πραγματοποίηση της σημερινής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί, όπως λέει, θα είναι η επισφράγιση της συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή διαβιβάστηκε αμέσως στους βουλευτές.
Η πρώτη επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι ετοιμάζεται η τελευταία ψηφοφορία για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να έχετε ανταποκριθεί στο αίτημα μας να απαντήσετε, αλλά και να να διαβιβάσετε από 05.02 στους Βουλευτές το αίτημα με τα τρία καυτά ερωτήματα, που έθεσε ο Σύλλογος και οι συγγενείς, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, σχετικά με τις δικογραφίες για το θέμα των Τεμπών.
- Δεν θα πρέπει οι Βουλευτές να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τις πράξεις και παραλείψεις πάνω στο έγκλημα των Τεμπών, του υποψήφιου για τη θέση του ΠτΔ, κ. Τασουλα πριν την ψηφοφορία;
- Δεν θα πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει αδίκημα πίσω από αυτές τις πράξεις και παραλείψεις;
- Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, με δική σας ευθύνη συνεχίζεται η απαξίωση απέναντι στους πολίτες και δη συγγενείς που έχασαν τα παιδιά τους σε ένα Κρατικό έγκλημα αγνοώντας επιδεικτικά τα σχετικά αιτήματα που σας αποστέλλονται και που εκφράζουν πλήρως την αγωνία μας για την αποκάλυψη της αλήθειας και δικαίωση των ανθρώπων μας, όπως θα έπρεπε ένα ευνομούμενο κράτος να είναι το δικό σας πρώτο ζητούμενο.
Με τιμή
Μαρία Καρυστιανού
Πρόεδρος Συλλόγου «Τέμπη 28/2/2023»
Η δεύτερη επιστολή
«Αξιότιμε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια των κατωτέρω, ζητάμε την μη πραγματοποίηση της σημερινής ψηφοφορίας, η οποία συνιστά επισφράγιση της συγκάλυψης από 160 βουλευτές, αφού για πρώτη φορά υποψήφιος ΠΤΔ δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής, ως επιβάλλεται και είθισται, αλλά ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Κυβέρνησης.
Παρακαλώ προ της ψηφοφορίας να αναγνωστεί και να καταχωρηθεί στα πρακτικά και το από 05.02.2025 αίτημα μας και η σημερινή όχληση προς το πρόσωπο σας για ανταπόκριση στα καθήκοντα σας.
Με τιμή
Μαρία Καρυστιανού»