Συλλαλητήρια

Σύμφωνα με τον Αδωνη Γεωργιάδη, τα συλλαλητήρια δεν θα είναι φόρος τιμής στους νεκρούς των Τεμπών και τις οικογένειές τους γιατί κάποιοι ήδη προσπαθούν να παρακινήσουν τους συμμετέχοντες σε βίαιες πράξεις. Γι’ αυτό, προειδοποίησε τους ψηφοφόρους της ΝΔ που σκέφτονται να διαδηλώσουν πως «δεν ξέρουν πού πηγαίνουν». Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται πλέον η κυβερνητική ανησυχία για την Παρασκευή προδίδει μια κυβέρνηση έτοιμη να πιστέψει σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία – και άρα, έτοιμη να βοηθήσει στην επιβεβαίωσή της.

Ψηφαλάκια

«Δεν θέλω να αφήσω την παραμικρή υπόνοια ότι θέλω να μαζέψω ψηφαλάκια. H ψυχή μου θα είναι εκεί, τα στελέχη του κόμματος θα είναι εκεί, πιστεύω ότι θα είναι μεγαλειώδης διαδήλωση», είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου προκειμένου να εξηγήσει γιατί δεν θα κατέβει στο πεζοδρόμιο για την επέτειο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η δικαιολογία ακούγεται πολύ συστημική για κάποια που μαζεύει αντισυστημικές ψήφους. Αρα, μάλλον έχει διαβλέψει ότι υπάρχουν κι αλλού εκλογικές δεξαμενές για να βουτήξει.

Θέλω

Θέλει, είπε ο Χρήστος Γιαννούλης, στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ «να έρθουνε απέναντι στην κρίση και τη συνείδηση των πολιτών που είναι και στους δρόμους και οι βουλευτές της ΝΔ, όχι με το κομματικό τους συμφέρον, αλλά να έρθουν αντιμέτωποι με την ευθύνη τους απέναντι στον όρκο που δώσανε στο Σύνταγμα». Ετσι όπως το έθεσε, θα έπρεπε να συμπληρώσει και κάτι τύπου «θα συνωμοτήσει ολόκληρο το σύμπαν» για να γίνουν πραγματικότητα τα θέλω του.

Διλήμματα

Τον ρώτησαν αν ανησυχεί για την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ κι ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε πως είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αλλάξει τα σημερινά δεδομένα των γκάλοπ. «Οι πολίτες αυτοί δεν πιστεύω ότι είναι ακροδεξιοί», προσέθεσε και ως πρώην δημοσκόπος έκρινε σκόπιμο να υπογραμμίσει ότι «άλλο δημοσκοπήσεις και άλλο εκλογές. Τα πραγματικά διλήμματα τίθενται στην κοινωνία την ώρα των αποφάσεων». Σύμφωνοι, αλλά οι ψηφοφόροι μπορεί και να διαλέγουν ανάμεσα σε δύο κακά. Να ψηφίζουν κρατώντας τη μύτη τους, δηλαδή.