Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Darling Harbor για να ζήσουν την ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Darling Harbor σημείωσε απίστευτη επιτυχία εφέτος, με χιλιάδες επισκέπτες να συρρέουν για να γνωρίσουν τη ζωντανή ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού. Διοργανώθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας (GOCNSW) στο πλαίσιο του 43ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, αυτή η εμβληματική εκδήλωση γιόρτασε τον ελληνικό πολιτισμό και σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στην καρδιά της πόλης. Παρουσιάζεται με περηφάνια από την Τράπεζα του Σίδνεϊ και υποστηρίζεται από την Multicultural NSW.

Το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο με θεαματικές παραστάσεις, απίστευτη μουσική και ζωντανή ενέργεια, η εκδήλωση ήταν μια αληθινή απόδειξη της δύναμης της ελληνικής κοινότητας και της αγάπης της για την κληρονομιά της.

Ο κ. Χάρης Δανάλης, πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, ηγήθηκε των επίσημων εγκαινίων του Φεστιβάλ, μαζί με αξιότιμους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων των κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, του προκαθήμενου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, κ. Stephen Kamper, βουλευτή Rockdale και υπουργού Μικρών Επιχειρήσεων, Κτηματολογίου και Περιουσίας, Πολυπολιτισμικότητας και Αθλητισμού, εκπροσωπώντας τον Chris Minns, πολιτειακό πρωθυπουργό Νέας Νότιας Ουαλίας, Matt Thistlethwaite βουλευτή Kingsford Smith και αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και μέλος του εκπροσωπώντας τον αξιότιμο Tony Burke, βουλευτή και υπουργό Εσωτερικών, Τεχνών, Ασφάλειας, Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. David Coleman βουλευτή Banks και σκιώδη υπουργού Επικοινωνιών, εκπροσωπώντας τον κ. Peter Dutton, αρχηγό της ομοσπονδιακής αντιπολίτευσης, κ. Mark Coure MP, βουλευτή Oatley, σκιώδους υπουργού Πολυπολιτισμικότητας, Εργασίας, Βιομηχανίας, Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας και Νοτιοδυτικού Σίδνεϊ, Zann Maxwell, αντιδήμαρχου Σίδνεϊ, εκπροσωπώντας την δήμαρχο Clover Moore, κ. Sophie Cotsis βουλευτή Canterbury, υπουργού Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, κ. Νικόλαου Βαρέλλα, αναπληρωτή Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τον κ. Αντώνη Σαμμούτη, Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία και κ. Melos Sulicich, διευθύνων σύμβουλος της Bank of Sydney

Στο Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν εκπληκτικοί ελληνικοί χοροί, με μερικά από τα καλύτερα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την περιοχή να παραδίδουν ζωντανές και συναρπαστικές παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή, ζωντανεύοντας την παραδοσιακή ελληνική λαογραφία, με παρουσίαση νεότερων ελληνικών χορών. Οι γεμάτες ενέργεια παραστάσεις και τα όμορφα κοστούμια τους μαγνήτισαν το πλήθος, και κάθε παράσταση να προσφέρει ένα παράθυρο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε με τον Σύλλογο Κρητών Σίδνεϊ και ΝΝΟ, που προθέρμανε το κοινό με μια δυναμική και σαγηνευτική παράσταση. Με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, η ερμηνεία τους ήταν μια τέλεια εισαγωγή στο όλο κλίμα της βραδιάς. Οι ζωηρές μελωδίες και οι κομψές χορευτικές τους κινήσεις δημιούργησαν την προδιάθεση για όλα όσα ακολούθησαν με τις μελωδίες των αδελφών Ξυλούρη, που ενεθάρρυναν το πλήθος σε έναν ατέλειωτο χορό. Το φεστιβάλ έφτασε στα ύψη με μια εκπληκτική ερμηνεία του Νίκου Ζωιδάκη, διεθνούς φήμης Έλληνα τραγουδιστή. Τα δυνατά φωνητικά του και η σαγηνευτική σκηνική του παρουσία, έκαναν το κοινό να ζητωκραυγάζει και να χορεύει στην κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ.

Η ενέργεια συνεχίστηκε και την Κυριακή καθώς το Φεστιβάλ παρουσίασε μια καταπληκτική σύνθεση τοπικών ταλέντων. Το Iho Nyx ανέβηκε στη σκηνή, παρουσιάζοντας μια αξέχαστη παράσταση που έκανε το πλήθος να χορεύει στους ρυθμούς του. Η συγχώνευση μοντέρνων ήχων με ελληνικές επιρροές πρόσθεσε μια φρέσκια, δυναμική ανατροπή στο Φεστιβάλ. Ακολουθώντας τους, το συγκρότημα Bouzouki Entertainment ξεσήκωσε το πλήθος με τους ρυθμούς των μπουζουκιών, προσφέροντας μια αυθεντική ελληνική εμπειρία υψηλής ενέργειας που έκανε όλους να χορέψουν πανηγυρικά.

Συνεχίζοντας τις γιορτές της Κυριακής με το χαρακτηριστικό χιούμορ και ευφυΐα τους, ο Anthony Locascio και τα παιδιά από το Ouzo Talk Tom Skoularikis and Nick Aathanasaiou, κράτησαν το πλήθος αφοσιωμένο και διασκεδαστικό. Ο ανάλαφρος σχολιασμός και η καταπληκτική τους ενέργεια εξασφάλισαν την ομαλή ροή της εκδήλωσης διατηρώντας παράλληλα τη διάθεση ζωντανή και διασκεδαστική.

Την Κυριακή η μεγάλη επιτυχία του Σαββατοκύριακου δεν ήταν τίποτα λιγότερο από θεαματική, με τη Ρένα Μόρφη να κλείνει το Φεστιβάλ σε μια ηλεκτρισμένη παράσταση. Η απίστευτη φωνή και η σαγηνευτική παρουσία της Ρένας έκαναν το κοινό να τραγουδάει και να χορεύει μέχρι το τέλος, δημιουργώντας μια τέλεια παράσταση

Το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Darling Harbor συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, και η επιτυχία της διοργάνωσης αποτελεί απόδειξη της συνεχούς υποστήριξης από τους απίστευτους χορηγούς μας, συμπεριλαμβανομένης της Bank of Sydney, της οποίας η δέσμευση ήταν το κλειδί για να πραγματοποιηθεί το φετινό φεστιβάλ.

«Το Ελληνικό Φεστιβάλ συνεχίζει να έχει εκπληκτική επιτυχία και φέτος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Από το τοπικό ταλέντο μέχρι τα διεθνή αστέρια, ήταν μια γιορτή για όλα όσα κάνουν την ελληνική κουλτούρα τόσο ξεχωριστή», δήλωσε η Νία Καρτέρη, πρόεδρος του Φεστιβάλ.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε αυτό το φεστιβάλ και να κάνουμε την επόμενη χρονιά ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη», συμπλήρωσε η ίδια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Darling Harbor σηματοδότησε την έναρξη των 27 εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της τρίμηνης διάρκειας του 43ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.

Μια άποψη του πλήθους

The post Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Darling Harbor για να ζήσουν την ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.