Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο Φεστιβάλ Χαλουμιού (φωτογραφίες)

Μεγάλη προσέλευση κόσμου, άφθονο χαλούμι, εκλεκτές λιχουδιές και ένα υπέροχο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν τα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ Χαλουμιού που οργάνωσε η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης.

Η μεγάλη είδηση όμως ήταν η δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Φάνου Θεοφάνους ότι εφέτος θα ξεκινήσει η ανέγερση του Μεγάρου της Κυπριακής Κοινότητας.

Μάλιστα ο κ. Θεοφάνους κάλεσε όσους ομογενείς ενδιαφέρονται να εκδηλώσουν από τώρα ενδιαφέρον για την αγορά διαμερίσματος στο πολυώροφο κτίριο.

Πλήθος επισήμων παρευρέθηκε στην επίσημη έναρξη το Σάββατο 1 Μαρτίου, μεταξύ των οποίων ο Επίσκοπος Ευμένιος, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου Αντώνης Σαμούτης, η νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Δήμητρα Γεωργαντζόγλου, καθώς και ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί βουλευτές, όπως ο Peter Khalil, εκπροσωπώντας τον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό, η Μαρία Βαμβακινού, η Melisa Horne, ο Evan Mulholland, η Kat Theophanous, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης κ.α.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παραδοσιακή παρασκευή χαλουμιού, να δοκιμάσουν χαλούμι στη σχάρα και να απολαύσουν κυπριακά εδέσματα φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές, διασκεδάζοντας με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και τραγούδια, συνοδευόμενα πάντα, από την πατροπαράδοτη φιλοξενία για την οποία φημίζεται η Κύπρο.

Η εν λόγω εκδήλωση συνέβαλε στη διατήρηση της πλούσιας κυπριακής παράδοσης, μεταφέροντας την πολιτιστική μας κληρονομιά στις νέες γενιές και ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας.

Επιπλέον, διοργανώθηκαν δραστηριότητες για παιδιά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Πένης και Ουρανίας Παπαγεωργίου.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στον «Νέο Κόσμο» της Πέμπτης.

The post Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο Φεστιβάλ Χαλουμιού (φωτογραφίες) appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.