To βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Αστερομάτα» με το οποίο η Κλαυδία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2025 στη Βασιλεία μεταδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον».
Οι παρουσιαστές της εκπομπής, Φώτης Σεργουλόπουλος και Τζένη Μελιτά υποδέχθηκαν στο στούντιο την Κλαυδία,(Klavdia) η οποία μίλησε για τα γυρίσματα του βίντεο και τις πυρετώδεις προετοιμασίες για την εμφάνιση της στη σκηνή της Βασιλείας. Μαζί τους και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κέλλυ Βρανάκη η οποία μεταφέρει τον παλμό του 69ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.
Μετά από την πρώτη τηλεοπτική του μετάδοση, το βίντεο κλιπ της ελληνικής συμμετοχής είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX και στο YouTube κανάλι της ΕΡΤ. Τη μουσική του τραγουδιού «Αστερομάτα» υπογράφουν οι Arcade και η Klavdia, ενώ τους στίχους οι Arcade. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο George Mpenioudakis.
Μέσα από πλάνα που κινηματογραφήθηκαν στην Κοζάνη, καθώς και στον εμβληματικό Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, με κυρίαρχη την παρουσία της ελληνικής υπαίθρου και της θάλασσας, εκφράζεται εικαστικά το νόημα του τραγουδιού, σε μια «ταινία» διάρκειας 3 λεπτών που γυρίστηκε με κινηματογραφικές προδιαγραφές. Κυριαρχεί η φιγούρα της μητέρας που καρτερεί δακρύζοντας, ενώ εμφανίζονται πρόσωπα που έρχονται αντιμέτωπα με τον αποχωρισμό. Το μικρό κορίτσι που βρίσκει ένα φτερό συμβολίζει τον ερχομό, την ελπίδα και το μέλλον.
The post Eurovision 2025: H Κλαυδία και το βίντεο κλιπ της «Αστερομάτας» στην ΕΡΤ1 (video) appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.