Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος – λαογράφος, κ. Χρήστος Μυλωνάς, με θέμα «Το ’21 στο Τραγούδι». Όπως είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο» του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, «τα ηρωικά παραδοσιακά τραγούδια της Επανάστασης του ’21, αποτελούν, τον αδιάψευστο μάρτυρα εκείνης της περιόδου, αφού μέσα στα ποιητικά τους κείμενα, βρίσκονται “μπολιασμένα”, τα κατορθώματα, οι αγώνες και ανδραγαθίες των Ελλήνων ηρώων, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα και τον βίο τους». «Με απλά λόγια», εξήγησε ο κ. Χ. Μυλωνάς, «μέσα απ’ τα παραδοσιακά μας τραγούδια, γνωρίσαμε κι αγαπήσαμε τους ήρωες του ’21 κι αποκτήσαμε σαφή γνώση για τη ζωή και τη δράση τους».
Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής κ. Σπυρίδων Δημοσχάκης, ο οποίος ανέφερε πως «η εθνική Ελληνική Επανάσταση του 1821 στάθηκε το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός των ημερών της. Απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα». Ακόμη, σημείωσε ότι «η ελληνική λαϊκή μουσική τέχνη υπήρξε εργαλείο γιγάντωσης του εθνικού φρονήματος, αλλά και καταγραφής των ιστορικών γεγονότων, για να διασωθούν και να περάσουν από γενιά σε γενιά».
Την εκδήλωση πλαισίωσε, για πρώτη φορά, η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, υπό τη διεύθυνση της κ. Κατερίνας Βασιλικού, καθώς και καταξιωμένοι παραδοσιακοί μουσικοί και ερμηνευτές.
Στον εορτασμό της εθνικής επετείου παρέστησαν οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων, κ. Απόστολος Κακλαμάνης και κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βασίλειος Βιλιάρδος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος, εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και υπάλληλοι της Βουλής.
The post Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Βουλή appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.