
Νέα ναυτική τραγωδία με θύματα επτά μετανάστες σημειώθηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου. Μεταξύ των νεκρών που ανασύρθηκαν από τις ελληνικές Αρχές είναι και δύο μικρά παιδιά.
Η βάρκα που μετέφερε παράτυπα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, όπως όλα δείχνουν, ανετράπη στην περιοχή του Ακρωτηρίου Κόρακας στη Βορειοανατολική Λέσβο.
Από νωρίς χθες το πρωί στήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με το Λιμενικό να διασώζει 23 άτομα και να εντοπίζει αρχικά τέσσερις σορούς.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις αγνοουμένους, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι εντοπίστηκαν ακόμη τρεις σοροί. Στην επιχείρηση, που συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα, συμμετείχαν εκτός από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο, τρία οχήματα του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ένας δύτης, για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.
Επειδή, πάντως, στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και η ένταση των ανέμων δεν ξεπερνούσε τα 3 μποφόρ, εξετάζεται το ενδεχόμενο λάθος χειρισμού.
Σημειώνεται ότι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού στο Καρά Τεπέ.